Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na východe Ukrajiny zabili ruského kameramana
Zdielať na

Na východe Ukrajiny zabili ruského kameramana

MOSKVA / Ruská štátna televízna stanica Prvý kanál v pondelok oznámila, že v ukrajinskej Doneckej oblasti počas uplynulej noci zahynul jeden z jej kameramanov.

Šesťdesiatosemročného Anatolija Kľana podľa správy na internetových stránkach stanice zasiahla strela do brucha, keď sa jeho štáb dostal pod paľbu počas presunu k základni prokyjevskej vojenskej jednotky pôsobiacej v oblasti. Stal sa už tretím ruským novinárom, ktorý zahynul v konflikte na východe Ukrajiny.

Ruskí reportéri podľa Prvého kanála sprevádzali matky vojakov smerujúce na základňu, aby sa "stretli so synmi a vzali ich domov". Skupina z ostreľovaného autobusu údajne vystúpila, na čo sa stala terčom ďalšej paľby zo samopalov.

Boje medzi vládnymi silami a separatistami na východe Ukrajiny sa začali ešte v apríli, posledný týždeň však v nepokojných oblastiach platilo jednostranné prímerie vyhlásené prezidentom Petrom Porošenkom. Prerušenie armádnych operácií s cieľom nadviazať mierový dialóg s povstalcami má trvať do pondelňajšieho večera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy