Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO. Cesta sa prepadla pred zrakmi vodičov, jama pohltila autá
Zdielať na

VIDEO. Cesta sa prepadla pred zrakmi vodičov, jama pohltila autá

BALTIMORE / Obyvateľom amerického mesta Baltimore v štáte Maryland pred očami zmizli v priebehu niekoľkých sekúnd autá, pouličné lampy aj časť cesty. Podľa úradov zosuv zničil najmenej 10 áut, ktoré spadli na koľajisko, píše denník The Huffington Post.

Mohutné dažde

Dramatické video zachytáva, ako sa niekoľko áut prepadlo na koľajisko. Obrovská jama sa otvorila na ceste. Skončilo v nej niekoľko automobilov, niektoré ostali visieť na hrane.

Príčinou kolapsu sú mohutné dažde, ktoré v oblasti Baltimore vyvolali rozsiahle záplavy. Obyvatelia sa na rozpadajúce cesty sťažovali už vlani, nikto však na ich požiadavky nereagoval. 

Vedeli, že sa to stane

Autá dopadli na koľaje používané nákladnou spoločnosťou CSX. Ich spojazdnenie je na dobu neurčitú pozastavené. Vo vyhlásení spoločnosti stojí, že plne spolupracuje s úradmi.

Záchranári evakuovali 19 domov. Baltimore Sun píše, že stena, ktorá sa zosunula, bola 120 rokov stará. "Moja žena a ja parkujeme na opačnej strane ulice už celé roky. Vedeli sme, že sa to raz stane," povedal jeden z miestnych obyvateľov, ktorý je zároveň inžinierom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy