Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Výbuch vo Viedni bol podľa polície pokus o samovraždu
Zdielať na

Výbuch vo Viedni bol podľa polície pokus o samovraždu

VIEDEŇ / Sobotný výbuch, ktorý vážne poškodil jeden z domov na známej viedenskej nákupnej triede Mariahilfer Strasse, bol zrejme pokusom o samovraždu. S plynovým vedením údajne manipuloval 19-ročný mladík, ktorý krátko po výbuchu zomrel.

V ruke mal zapaľovač

Hovorkyňa viedenskej polície Adina Mircioaneová podľa agentúry APA uviedla, že zámernému výbuchu nasvedčujú stopy po manipulácii na plynovom sporáku. V ruke obeti výbuchu našli záchranári zapaľovač.

Mladík, ktorý sa zrejme rozhodol pre dobrovoľný odchod zo sveta, mal podľa policajnej hovorkyne osobné problémy. Bol nezamestnaný, mal trápenie v milostných vzťahoch a pred priateľmi sa vraj vyjadril, že už nechce žiť.

Ženu (46) našli až po ôsmich rodinách

Explózia zdemolovala strechu a dve horné poschodia budovy. Okrem mŕtveho mladíka si vyžiadala 13 zranených. Až takmer osem hodín po výbuchu sa záchranárom podarilo zachrániť 48-ročnú ženu. Tá prežila pod troskami. Ukázalo sa pritom, že jej zranenia sú vážnejšie, než sa pôvodne zdalo.

Dom na známej ulici vo Viedni vybuchol v sobotu, pozrite si reportáž:

"Žena je jedným z dvoch pacientov, ktorí sú ošetrovaní na jednotke intenzívnej starostlivosti," uviedla agentúre APA hovorkyňa Združenia viedenských nemocničných zariadení Andrea Danmyrová. "Stav oboch je stabilný. Nie sú v akútnom ohrození života," zdôraznila. Hospitalizovaná zostáva aj tretia osoba zo zrúteného domu. Ostatní zranení boli prepustení do domáceho ošetrenia hneď v sobotu.

Úsek ulice v okolí poškodeného domu je stále uzavretý. Hasiči zabezpečili zbytky strechy pre chystané strhnutie. Až odborníci rozhodnú o ďalšom postupe, uviedla agentúra APA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy