Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Výbuch na Mariahilfer Strasse vo Viedni, jeden mŕtvy
Zdielať na

Výbuch na Mariahilfer Strasse vo Viedni, jeden mŕtvy

VIEDEŇ / Najmenej jeden človek zomrel po silnom výbuchu na známej nákupnej ulici Mariahilfer Strasse vo Viedni. Informovala o tom agentúra APA s tým, že v troskách by mohol naďalej byť jeden človek. Zranených je päť ľudí. Príčina explózie, ktorá zdemolovala strechu a horné dve poschodia budovy, zatiaľ nie je známa.

Jeden mŕtvy

"Strecha budovy sa zrútila na triedu Mariahilfer Strasse," prehlásila krátko po výbuchu policajná hovorkyňa Adina Mircioaneová

Rakúske médiá najskôr informovali o piatich ľahko zranených obyvateľoch zničeného domu. Poobede ale záchranári z trosiek dostali von 19-ročnéo mladíka v kritickom stave. Ten neskôr ťažkým zraneniam podľahol. Záchranári po ďalších možných zasypaných osobách pátrajú. Podľa agentúry APA by v sutinách mohla byť aj 50-ročná žena.

Príčina výbuchu neznáma

Úradom sa medzitým okrem dvoch ľudí podarilo skontakovať so všetkými obyvateľmi, ktorí majú v dome trvalý pobyt. Či tam bývali aj nejakí ďalší ľudia, nie je známe.

Zatiaľ taktiež nie je jasné, čo výbuch spôsobilo. Z dostupných záberov je ale zrejmé, že explózia nastala vo vnútri domu. Portál derstandard.at napísal, že dom údajne nemal plynovú prípojku.

Nešťastie sa udialo na tzv. vonkajšej ulici Mariahilfer Strasse. Vnútorná časť, kde sú obchody svetoznámych značiek, je dlhá 1,8 kilometra. Tá vonkajšia meria 1,9 kilometra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy