Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dva roky pod podlahou! Takto sa mladík vyhýbal trestu
Zdielať na

Dva roky pod podlahou! Takto sa mladík vyhýbal trestu

MIECHÓW / Dva dlhé roky strávil mladík pod zemou! Ukrýval sa pred zákonom, pretože ešte v roku 2012 utiekol 25-ročný Poliak priamo spred budovy súdu.

Vyskočil z okna a dopadol na sudcovo auto

Poľská polícia z mesta Miechów dolapila 25-ročného muža, ktorý utekal pred zákonom. Dva roky sa ukrýval v diere v zemi, ktorú mal vykopanú vo svojom vlastnom dome.

V diere pobudol od roku 2012, kedy sa mu podarilo utiecť policajtom priamo spred budovy súdu. Keď vyskočil z okna budovy, paradoxne dopadol rovno na auto sudcu, ktorý ho mal súdiť. "Utiekol vtedy z obvodného súdu, kde ho mali súdiť," uviedol hovorca poľskej polície Mariucz Ciarka.

Dva roky po ňom pátrali

Polícia po 25-ročnom Poliakovi vyhlásila rozsiahle pátranie. Nakoniec ho až po dvoch rokoch vypátrali a to priamo uňho doma. Pritom v minulosti mladíkov dom už polícia prehľadala, avšak vtedy nič nenašli.

"Boli sme presvedčení o tom, že tam je, preto sme jeho dom prehľadali ešte raz. Našli sme pod kobercom špeciálny úkryt, v ktorom sa 25-ročný muž skutočne nachádzal," doplnil hovorca. Policajti následne predviedli zadržaného Poliaka na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Krakove. Momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia.

"Na muža bolo celkovo vydaných až 9 zatykačov. Predovšetkým išlo o trestné činy občianskeho charakteru, vlámania, prepadnutia a podobne," doplnil hovorca všetky mladíkove hriechy.

Úkryt priamo v strede kuchyne

Muž mal svoj úkryt vykopaný priamo v strede kuchyne svojho domu. Celé dv roky žil len z toho, čo si sám šikovne dopestoval na vlastnej záhradke a následne uschoval na zimu v pivnici. Predovšetkým sa jeho jedálniček skladal zo zeleniny a zemiakov.

Vždy keď videl, že policajti prichádzajú, rýchlo zaliezol do svojho úkrytu. Ku všetkým jeho trestným činom mu teraz polícia pripočíta ešte aj pokus o útek. "Sudca nariadil prevoz muža do špecializovanej väznice, kde bude čakať na proces. Za činy, ktoré spáchal mu hrozí trest odňatia slobody až na 8 rokov," doplnila Okresná prokuratúra v Krakove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy