Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Ženy zachránili medvedíka, chcela ho zožrať vlastná mama
Zdielať na

Ženy zachránili medvedíka, chcela ho zožrať vlastná mama

WASHINGTON / Život malému medvieďatku v zoologickej záhrade v americkom Washingtone zachránila pätica obetavých ošetrovateliek. Tie sa nad malým čudom zľutovali, keď videli, aký osud ho zrejme čaká. Chýbalo totiž málo a práve narodené medvieďa by sa stalo chutným obedom.

Matka - vrahyňa

Malý medvedík v zoologickej záhrade mal obrovské šťastie. Zamestnankyne Zoo ho totiž zachránili pred zožratím vlastnou matkou. "Medvedica krátko po pôrode zjedla jedno zo svojich mláďat. Keď po pár dňoch zhltla aj druhé, museli sme zakročiť," povedala jedna zo záchrankýň. Teraz už teda macko nemá jednu veľkú chlpatú maminu, ale rovno päť. Síce menej chlpatých, ale za to omnoho starostlivejších. O trojmesačné mláďa sa stará celý tím ošetrovateliek v zoologickej záhrade vo Washingtone DC.

Nikto presne nevie, prečo medvedia mamina zmárnila svoje bábätká. Mala totiž za sebou už jeden úspešný pôrod a poctivo vychovala dve malé medvieďatá. Tak, či onak, vďaka rýchlemu zásahu ošetrovateľov to tento chlpáčik prežil.

Starostlivé ošetrovateľky

Skutočné problémy sa však vtedy iba začali. V zoologickej záhrade sa totiž nepodarilo zohnať náhradnú medvediu matku. A tak sa o medvedíka rozhodli postarať zamestnankyne. Mimochodom, drobné medvieďa je v skutočnosti malou slečnou."Som na ňu hrdá ako skutočná matka. Každý jej pokrok ma napĺňa pýchou," povedala jedna z náhradných matiek.

Od začiatku roku táto pätica nerobí nič iné, len sa hrá s medvieďaťom, kŕmi ho a spieva mu uspávanky na dobrú noc. A hoci sa za posledné mesiace príliš nevyspali, tvrdia, že to stojí za to. Jedným dychom zároveň priznávajú, že už teraz im je za medvieďaťom smutno. Raz totiž vyrastie a do ich náručia sa už určite nezmestí.

Najčítanejšie správy