Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Počas predstavenia spadlo pódium, deti skončili v nemocnici
Zdielať na

Počas predstavenia spadlo pódium, deti skončili v nemocnici

ANAHEIM / Školské predstavenie sa takmer zmenilo na tragédiu. Pod 250 žiakmi z juhokalifornskej strednej školy sa zrútilo pódium. Viac ako dve desiatky museli previesť do nemocnice. Našťastie len s ľahkými zraneniami.

Zo smiechu plač

Študentky z Rosary High School, oblečené v žltých kostýmčekoch, s jasotom poskakovali po pódiu, keď sa pod nimi prepadla zem. Podľa polície dievčatá padali s pódiom 3 až 5 metrov. Nehoda sa udiala počas každoročného festivalu Red and Gold. 

Podľa Daily News, museli previesť dva tucty mladých slečien do nemocnice. "Myslela som si, že dnes večer budem plakať, pretože to je posledný Red and Gold, ale namiesto toho som plakala, lebo som padla z pódia," napísala na Twitter jedna študentka. "Som v šoku. Ani video si nemôžem pozrieť," vyjadrila sa druhá. 

Čo sa stalo?

Pódium na chlapčenskej strednej škole v Anaheime, kde sa nešťastie udialo, využívali pre svoje akcie všetky školy v okolí. V súčasnosti sa vyšetrujú okolnosti nehody. Skúmajú sa príčiny pádu pódia a najmä to, či boli dodržané všetky bezpečnostné zásady.

Podľa informácií USA Today je predbežnou príčinou fakt, že v čase pádu bolo na pódiu veľmi veľké množstvo osôb, čo konštrukcia pravdepodobne nezvládla. "Sme radi, že sa nikomu nič vážne nestalo," vyjadril sa poručík Tim Schmidt z anaheimskej polície.

Máte zaujímavé video? Pošlite ho sem. Ďakujeme!

FACEBOOK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy