Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rusi chcú po Kryme aj české Karlove Vary, tvrdí expert
Zdielať na

Rusi chcú po Kryme aj české Karlove Vary, tvrdí expert

BRATISLAVA / Rusi sa pohrávajú s myšlienkou obsadenia Karlových Varov! Aspoň to si myslí odborník na Rusko Jefim Fištejn. Ten svojou predpoveďou Čechov určite poriadne vystrašil.

Len ochraňujú krajanov

Už niekoľko dní celý svet sleduje vyhrotenú situáciu na Ukrajine. Krajina sa drobí a najdiskutovanejším bodom je polostrov Krym. Krymská autonómna republika totiž odmieta s novou ukrajinskou vládou spolupracovať. Tento scenár najviac vyhovuje Rusom, ktorí neváhali polostrov obsadiť. Údajne s cieľom chrániť tam žijúcich krajanov.

Ak ale budú krajanov "zachraňovať" kdekoľvek sa rozhodnú, môže sa stať, že so svojimi vojskami zavítajú aj do Česka. Je totiž známe, že v českých Karlových Varoch je ruských občanov požehnane. Tí si tam zriadili ozajstný biznis. A cítia sa tam ako doma! V meste vidíte ruské nápisy a môžete si dokonca kúpiť aj ruské noviny.

Karlove Vary ďalšie v poradí?

Majú sa teda Česi báť? "Rusko má zákon o krajanoch, ktorý mu dáva povinnosť chrániť všetkých Rusov nezávisle na tom, kde žijú a dokonca aj nezávisle na tom, aké majú súčasné občianstvo. To znamená, že hneď po Kryme je na rade Karlovarský kraj, " vyjadril sa pre český Reflex novinár a odborník na Rusko Jefim Fištejn.

Krymský parlament mal dokonca požiadať o pripojenie k Rusku. A Putin mal tejto požiadavke vyhovieť! Viac čítajte TU. Česi môžu teda iba dúfať, že sa podobná situácia nestane aj na ich území. Bola by predsa škoda prísť o také významné miesto, akým Karlove Vary bezpochyby sú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy