Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ako z katastrofického filmu, Sydney zasiahla obrovská búrka
Zdielať na

Ako z katastrofického filmu, Sydney zasiahla obrovská búrka

SYDNEY / Gigantická tsunami? Našťastie nie! Len obrovská tmavá hora mračien valiaca sa na austrálske Sydney. Miestnym obyvateľom ale spôsobila nemalé problémy. Veľkomesto zasiahla počas najrušnejšej hodiny a výrazne skomplikovala dopravu.

Ako z filmu

Scéna ako z katastrofického filmu! Presne ako uprostred natáčania sa museli v stredu cítiť obyvatelia austrálskeho Sydney. Veľkých vĺn už určite videli niekoľko, ale pohľad, ktorý sa im naskytol tentokrát pripomínal ozajstnú  apokalypsu. Obrovská vlna mračien sa totiž rútila na ich mesto.

Ľudia relaxujúci na známej Bondi beach si ešte ráno užívali slnečné lúče. V priebehu pár minút sa ale situácia zmenila o 180 stupňov. Nad ich hlavami sa objavila vlna mračien nápadne pripomínajúca vlnu tsunami. Nešťastníci nemali na výber a pred silným lejakom sa ukrývali kdekoľvek sa dalo.

Ochromená doprava

Ťažké mraky so sebou dovliekli aj silný dážď a blesky. Počasie výrazne narušilo dopravu. Lietadlá smerujúce do Sydney boli presmerované na iné letiská v krajine, až dokým hrozná búrka nepominula.

Na viacerých miestach boli dokonca zaplavené cesty a koľajnice. Silný nárazový vietor zaznamenali aj v ďalších častiach Nového Južného Walesu. Fotografie ľudí, ktorým sa podarilo zvečniť tento úkaz, bleskovo zaplavili sociálne siete a niektoré naozaj vyrážajú dych.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy