Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bizarné telefonáty na políciu: Túžba po sexe či krádež snehuliaka
Zdielať na

Bizarné telefonáty na políciu: Túžba po sexe či krádež snehuliaka

PUNTA GORDA / Telefonáty na tiesňovú linku by mali slúžiť v stave najvyššej núdze. Jej operátori však pravidelne zaznamenávajú prípady zneužitia. Strážcovia verejného poriadku sa musia často pasovať s neuveriteľnými telefonátmi, pri ktorých ostáva stáť zdravý rozum. O kurióznom prípade informoval Huffington Post.

Zvádzanie muža zákona

Svoje o tom vedia operátori tiesňovej linky na Floride. Dôkazom je záznam hovoru na linke 911: "Aký máte problém?"Nemám žiadny problém. Chcem sa len niečo spýtať."

58-ročná žena, ktorá pred tromi rokmi prišla o manžela – policajta, je zrejme na ochrancov zákona fixovaná. Maria Montenez-Colon zavolala na tiesňovú linku, aby jej vrátili zadržaný automobil. Manžel ho pred smrťou prepísal na synovca a tak bol strážca zákona bezmocný. Napriek tomu sa dostavil do domu volajúcej a upozornil ju, že zneužívanie linky je trestné.

Policajt sex odmietol, zavolala ďalšieho

V tú chvíľu sa Maria rozvášnila a vo dverách začala policajta zvádzať. Lichotila mu, že je sexi a pýtala sa ho, či je ženatý. Po chvíli sa priznala, že sa chce zabaviť a že jej ide o sex, ktorý roky nezažila. Strážca zákona jej odmietol vyhovieť a odišiel.

Sexuchtivá Američanka sa však nedala odradiť a prostredníctvom núdzovej linky sa dožadovala nového dôstojníka, ktorému oznámila, že "váš kolega bol gentleman, odmietol ma a to ma rozčúlilo," priznala žena.

"Je to znepokojujúce, že niekto dokáže takto zamestnávať príslušníkov polície," pohoršovala sa suseda roztúženej ženy, ktorá po príchode druhej hliadky putovala rovno do väzby. Teraz má na krku obvinenie zo sexuálneho zneužívania policajtov, píše Huffington Post.

Trojročná hrdinka

Dispečerovi sa však môže stať i to, že s pomocou 3-ročného dievčatka zachráni ľudský život. "Na telefóne som stlačila číslice 911," takto opisuje malá Elisha Powers z americkej Georgie svoj hrdinský čin. Dievčatko v šoku zavolalo na tiesňovú linku.

Jej otec stínal na záhrade strom. Nešťastnou náhodou si sekerou odťal časť ruky. Silné krvácanie nedokázal zastaviť. Nebyť Elishe a jej duchaprítomnosti, na mieste by vykrvácal. "Plakala som, ale bola som veľmi odvážna," dodalo statočné dievčatko.

"Stále mi opakovala, že nechce prísť o ocka. Vedela, že toto je jediný spôsob, ako ma môže zachrániť,"
povedal hrdý otec. Na deväťstojedenástke už vedeli, čo majú robiť. Okamžite mu poslali záchranku. Tá prišla včas a zranený muž prežil.

Krádež snehuliaka

Kuriózny prípad sa stal i v anglickom Chathame. Operátori tiesňovej linky sa nestačili čudovať, keď im zavolala rozhorčená žena, že jej spred domu zmizol snehuliak, píše britský Kent Online.

Policajti vyzývajú ľudí, aby si radšej dvakrát premysleli, kvôli čomu sa rozhodli volať na núdzovú linku. Svojou hlúposťou totiž môžu blokovať tých, ktorí pomoc naozaj potrebujú.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy