Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muž (†30) zomrel v čakárni, pomoc prišla neskoro...
Zdielať na

Muž (†30) zomrel v čakárni, pomoc prišla neskoro...

NEW YORK / Čakanie na pohotovosti nemá konca kraja! Často tam ľudia presedia celé hodiny. Bez pomoci. Pacienti, ktorí prichádzajú v sanitkách majú prednosť, hoci ich zranenia nemusia byť až také urgentné ako ľudí, ktorí sedia na stoličkách. Ako muža, ktorý na stoličke zomrel.

O muža sa nikto nezaujímal

Stav 30-ročného muža v čakárni bol vážny, avšak nikto si ho nevšímal. Prišiel do nemocnice večer, jeho bezvládne telo našli na druhý deň o desiatej ráno. Obsluhujúci personál mu prikázal posadiť sa a čakať, kým ho vyzvú. Žiaľ, už sa toho nedožil.

Zamestnanec nemocnice, ktorý mal v osudnú noc službu, tvrdí, že muž zomrel len pár krokov od lekárov a sestier. "Zomrel, pretože nemáme dostatok personálu pre také obrovské množstvo pacientov, ktorí k nám chodia každý deň," myslí si zamestnanec.

Nemocnica sa však obhajuje a tvrdí, že pacient John Verrier bol niekoľkokrát skontrolovaný a jeho meno viackrát vyvolávali v priebehu ôsmich hodín, čo čakal na ošetrenie.

"Nikto ho neskontroloval, to je 100-% klamstvo. Jeho meno vyvolávali? Áno - trikrát cez elektronický systém. Je nemožné volať každého osobne," myslí si zamestnanec.

Systém je zle nastavený

Zamestnanec je presvedčený o tom, že chyba je v systéme - lekári údajne robia, koľko vládzu. Ak sa systém nezmení, podobné prípady sa môžu zopakovať. Nemocnica však zareagovala tak, že chybu neurobili, namiesto toho, aby poukázala prostredníctvom tohto prípadu na zlú organizáciu.

Ak niečo nefunguje, malo by prísť k náprave. Tá však nenastane, ak budú kompetentní pred pravdou zatvárať oči - myslí si pracovník nemocnice. Prečo mladý muž zomrel už zisťuje patológ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy