Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Klavír na ulici? Čoskoro vraj aj na Slovensku
Zdielať na

Klavír na ulici? Čoskoro vraj aj na Slovensku

PRAHA / Klavíry v uliciach, ako napríklad v Prahe alebo ďalších európskych mestách, by sa onedlho mohli objaviť aj v Bratislave. Uvažuje o tom autor projektu z Česka, kde sa pouličné hranie na klavíri stalo veľmi populárnym. Dokazuje to aj obľúbenosť internetových videí na túto tému.

Ľuďom sa to páči

Čakáte na príchod vlaku? Na Hlavnom nádraží v Prahe môžete hrať na klavíri alebo len počúvať a relaxovať. "Poznám to tu a vždy som tu o 5 minút skôr a počúvam," hovorí obyvateľka Prahy. "Považujem to za dobrý nápad, že v takejto rušnej atmosfére na stanici znie takáto príjemná melódia," hovorí nemecká turistka.

V Prahe je takýchto miest niekoľko a na internete sa objavujú neuveriteľné videá. Známy je aj policajt, ktorý si v službe zahral skladbu River Flows In You. ZÁZNAM TU.

Možno aj na Slovensku...

Najnovšie internet zaplavil príbeh dvoch bezdomocov. Síce majú zrejme v sebe o niečo viac alkoholu, ale keď si sadnú za klavír stávajú sa z nich virtuózovia. "Je skvelé, že to ľudí chytili, mení to Prahu k lepšiemu," hovorí majiteľ pián Ondřej Kobza.

Nové kúsky, klavíry z bazárov alebo len zadarmo za odvoz. Na jar si nájdu nové miesta. A nielen v českej metropole. "V Hradci, Olomouci a kľudne aj na Slovensku," dodáva Ondřej Kobza.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy