Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Angela Merkelová (59) sa zranila na lyžovačke, zlomila si panvu
Zdielať na

Angela Merkelová (59) sa zranila na lyžovačke, zlomila si panvu

BERLÍN / Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa zranila počas bežkovania vo Švajčiarsku. Pri náraze do borovice utrpela zlomeninu panvy a všetky plánované rokovania zrušila na najbližšie tri týždne. Informáciu potvrdil hovorca nemeckej kancelárky Steffen Seibert. O nehode informujú všetky svetové média vrátanie BBC, CNN či Daily Telegraph.

Zlomená panva

Nemecká kancelárka Merkelová utrpela okrem zlomenia panvy aj škrabance. "Jej ťažké podliatiny súvisia s čiastočnou zlomeninou na ľavej a zadnej časti panvy,"  dodal hovorca Steffen Seibert. Nehoda sa stala v alpskom regióne Engadin vo východnom Švajčiarsku.

Podľa Merkelovej hovorcu nešla pred nehodou na lyžiach rýchlo. Dodal, že Merkelová bude musieť ostať najbližšie tri týždne na lôžku a bude pracovať z domu. Všetky plánované stretnutia sú zrušenie. Merkelová mala v stredu navštíviť Varšavu a vo štvrtok prijať Luxemburského premiéra Xaviera Bettela.

Michael Schumacher je v kóme

Bývalý pilot F1 Michael Shumacher utrpel vážne zranenia hlavy počas lyžovačky vo francúzskom stredisku Méribel, odkiaľ bol prevezený do nemocnice v Grenobli. Tam podstúpil z nedele na pondelok druhú operáciu. Isté je jedno, že Schumacherovi zachránila život prilba, ktorú mal počas lyžovačky na hlave.

Schumacher mal podľa dostupných informácií lyžovať mimo vyznačenej lyžiarskej trate a hlavou narazil do skaly, na hlave mal prilbu. Ako prvá pri ňom bola horská polícia, následne ho letecky transportovali do blízkeho medicínskeho zariadenia, odkiaľ ho previezli do Grenoblu. Viac si prečítajte TU.

Slovensko

Vážna nehoda na lyžiarskom svahu sa v sobotu stala aj u nás. A rovnako ako v prípade Michaela Schumachera je obeťou známy športovec. V Bachledovej doline sa zranil muž, ktorý je doslova slovenskou lyžiarskou legendou - bývalý československý reprezentant Vladimír Krajňák.

Zadunela zem a zaregistroval som, že niekto vyletel zo zjazdovky. Išiel som sa pozrieť, čo sa stalo. Videl som staršieho pána ležať nehybne na zemi," opisuje nehodu svedok Peter Červeň.

Ako sme sa dozvedeli 86-ročný skúsený lyžiar vyletel z trate a dopadol na trávnatý terén. Záchranári boli pri ňom do dvoch minút a pomáhali aj iní odborníci. "Veľmi nám pomohli traja náhodní lekári, takže mal okamžite poskytnutú odbornú prvú pomoc," tvrdí záchranár Juraj Ksiažek. Viac TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy