Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Stephanie prestalo biť po pôrode srdce, zotavila sa
Zdielať na

Stephanie prestalo biť po pôrode srdce, zotavila sa

CHICAGO / Istá Američanka doslova zvíťazila nad svojou smrťou. Krátko potom, čo porodila svoje dieťa, jej na 37 sekúnd prestalo biť srdce. V jej prípade totiž nastala popôrodná komplikácia, ktorá sa väčšinou končí smrťou.

40 % žien to neprežije

Stephanie Arnold z amerického Chicaga svojho synčeka v jednom momente takmer navždy stratila. Krátko potom, čo prišiel na svet, ona skolabovala na operačnom stole. "Moje srdce prestalo pracovať, všetky elektrické signály ukazovali nulu," tvrdí Stephanie.

Jej gynelogička tvrdí, že Stephanie prekonala pri pôrode embóliu plodovou vodou. Komplikácia, ktorú nikto neočakával. Do krvného obehu matky sa dostala plodová voda a zablokovala jej pľúca.

"Približne 40 percent žien to neprežije," hovorí gynekologička Julie Levitt. Akoby zázrakom Stephanie prežila. Aj napriek tomu, že bola šesť dní v kóme, nemá žiadne trvalé následky. Teraz sa priznala, že tesne pred pôrodom mala zlú predtuchu.

Mala zlú predtuchu

Predtým, ako išla na cisársky rez, sa ešte stretla s anesteziologičkou. "Zmenila anestéziu, čo mi nakoniec zachránilo život," hovorí Stephanie. Zo zlého zážitku si zobrala ponaučenie. "Vychutnávam si každý jeden moment so svojou rodinou," hovorí.

Lekári tvrdia, že väčšina pacientiek, ktoré mali popôrodnú komplikáciu, tiež popisovala pocity strachu zo smrti. Príčinu tohto stavu ale určiť nevedia. Za rizikové faktory označujú vysoký vek žien alebo problémy s placentou počas tehotenstva.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy