Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Falošný tlmočník z Mandelovej spomienky skončil na psychiatrii
Zdielať na

Falošný tlmočník z Mandelovej spomienky skončil na psychiatrii

JOHANNESBURG / Juhoafrický tlmočník pre nepočujúcich Thamsanqa Jantjie, ktorý sa preslávil "falošným" znakovým jazykom na rozlúčke za zosnulým exprezidentom Nelsonom Mandelom, skončil hospitalizovaný na psychiatrickej klinike.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Schizofrénia

Vo štvrtok o tom informujú miestne médiá. Jantjie mal pritom ešte 10. decembra absolvovať psychiatrickú prehliadku, tú však odložili pre jeho angažmán na spomienkovej ceremónii za Mandelu. VIAC TU. 

Jantjie po prepuknutí škandálu tvrdil, že je skutočným tlmočníkom, na jeho zvláštnom podaní znakového jazyka pre nepočujúcich sa však podľa jeho slov podpísala schizofrénia. PREČÍTAJTE SI TU. 

Už v minulosti na neho poukazovali

Jantjie sa do pozornosti svetových médií dostal pre svoju čudesnú posunkovú reč na Mandelovej rozlúčke, ktorou pobúril nepočujúcich. Podľa odborníkov na znakovú reč si totiž gestá rúk iba vymýšľal. Na vlnu kritiky a pobúrenia reagoval tvrdením, že sa lieči na schizofréniu, na pódiu videl "anjelov" a nemohol sa koncentrovať.

Jeho slová však spochybňujú tvrdenia, že na neho v minulosti už nepočujúci poukazovali na iných podujatiach juhoafrickej vládnej strany Africký národný kongres (ANC). Jej významným členom bol aj známy bojovník proti apartheidu Mandela.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy