Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Gól cez dieru v sieti? Výsledok zápasu Hoffenheim - Leverkusen je platný
Zdielať na

Gól cez dieru v sieti? Výsledok zápasu Hoffenheim - Leverkusen je platný

FRANKFURT / Napriek tomu, že lopta vletela do brány cez dieru v bočnej sieti, rozhodca tento gól uznal. Futbalová Bundesliga je po 18-tom októbri na smiech celému svetu! Domáci Hoffenheim žiada opakovať zápas!

Lopta prekĺzla cez dieru na boku

V Hoffenheime plynula 70-ta minúta, keď po rohu hostí hlavičkoval ich útočník Kiessling. Lopta tesne minula pravú žrď z vonkajšej strany a futbalista Leverkusenu sa chytal za hlavu. Ale iba chvíľu.

Cez dieru v bočnej sieti totiž lopta prekĺzla do priestoru brány a na prekvapenie všetkých arbiter Felix Brych uznal gól! Ten bol napokon víťazný, Leverkusen totiž vyhral 2-1. Tréner domácich Markus Gisdol sa vyjadril, že by to bol vtip, ak by sa zápas neopakoval.

Výsledok zostane v platnosti

No zdá sa, že na tento žart dôjde. Športový súd Nemeckého futbalového zväzu totiž včera po hodine a pol odvolanie Hoffenheimu zamietol a rozhodol, že výsledok zostane v platnosti. "Odvolanie nemá žiadny základ. Verdikt rozhodcu bol v skutočnosti nesprávny, ale nezvratný. Zlé rozhodnutia patria k futbalu," uviedol šéf súdu Hans Eberghard Lorenz.

V roku 1994 sa pritom zápas medzi Bayernom Mníchov a Norimbergom kvôli podobnému neregulárnemu gólu opakoval. Hoffenheim sa ešte môže odvolať na Spolkový súd Nemeckého futbalového zväzu. "Verdikt nás hlboko sklamal. Teraz ho musíme poriadne preštudovať a uvidíme, čo ďalej," uviedol Alexander Rosen, športový riaditeľ Hoffenheimu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy