Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Schválime prípravok na zväčšenie penisov? Vo svete nič výnimočné
Zdielať na

Schválime prípravok na zväčšenie penisov? Vo svete nič výnimočné

BRATISLAVA / Svetové trendy si razia cestu nielen v móde, ale aj v estetickej medicíne. Táto medicína je v každom prípade dobrý biznis, zdá sa, že prsné implantáty, pichanie kyseliny do pier alebo viečok nie je posledný nápad...

Neobjavili sme nič nové

"V podstate sme neobjavili nič nové, používame len substanciu kyseliny hyalurónovej, ktorá je vhodná na zväčšenie ktorejkoľvek časti tela, počnúc tvárou, cez oblasť pŕs, pozadia a iných častí tela," vysvetľuje lekár Mario Gioia.

"Na Slovensku sú registrované prípravky s obsahom kyseliny hyalurónovej určenej na korekciu záhybov kože," tvrdí hovorkyňa ŠULK Valéria Pernišová. Aj v tomto smere vraj dôjde k zmene. Gél zložený z tela vlastnej látky na vypĺňanie akýchkoľvek mäkkých tkanív, nielen vrások na tvári, je už na schválení.

Muži si upravujú hrúbku, ženy doplňujú tuk

"Používame nové techniky, predchádzame nežiaducim účinkom tejto substancie. Funguje to veľmi dobre a v našej krajine sú tieto operácie veľmi populárne," pokračuje Gioia.

Doposiaľ za úpravou intímnych partií  - v prípade mužov išlo o hrúbku a v prípade žien o doplnenie vekom strateného tuku, cestovali našinci do zahraničia. "Slovensko je také prudérne, tie ženy sa toho boja, a myslia si, že už taká budem, až kým neumriem. Vadí mi to, že to už nie je v tom pôvodnom stave, vyzerá to úplne ináč, je to tými pôrodmi, vekom," priznáva žena pred zákrokom.

Kyselina hyalurónová je telu vlastná látka

Zopár vpichov na správne miesta a na dva až tri roky, v závislosti od metabolizmu, tvár, prsia či intímne partie omladnú. "Druhými najčastejšími požiadavkami na korekciu, po tvári, sú sedacie svaly a genitálie, vek sa pohybuje od pubertiakov až po dôchodcov," opisuje lekár.

Kyselina hyalurónová je telu vlastná látka, ktorá sa používa nielen na skrášlenie, ale napríklad aj na korekcie po odstránení nádorov. "V minulosti sa viac využívala na výplne nosovo ústnych vrások, do pier, ale v súčasnosti sú trendy celosvetové v tom zmysle, že sa používa na doplnenie objemov," povedala MUDr. Ružena Sochorová, dermatovenerologička.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy