Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Unesená Maddie žije, ozval sa ďalší svedok
Zdielať na

Unesená Maddie žije, ozval sa ďalší svedok

LONDÝN / Príbeh strateného dievčatka Maddie McCannovej pozná celý svet. Opäť sa tento prípad dostal na popredné stránky novín. Objavil sa totiž svedok, ktorý tvrdí, že ju pre pár týždňami videl na vlastné oči na na ostrove v stredozemnom mori.

Svedok videl Maddie na stredozemnom ostrove

"Sám neviem prečo, ale niečo mi hovorí, že ten chlap má pravdu," povedal renomovaný právnik, ktorý za svedka prehovoril s médiami. "Som si vedomý, že si v prípade falošného poplachu pokazím reputáciu. Preto som vo vnútri cítil, že to nahlásiť musím. Ak by som tak neurobil, trápilo by ma to do konca života," cituje blesk.cz právnika.

Britskí policajti pokračujú vo vyšetrovaní prípadu Madeleine McCannovej, ktorá pred šiestimi rokmi zmizla počas dovolenky v Portugalsku. Preverujú telefónne záznamy turistov, miestnych obyvateľov a ďalších ľudí, ktorí sa v osudnú dobu v portugalskom letovisku Praja Da Luz nachádzali.

Identifikovali 41 podozrivých osôb, ktorí mohli mať na zmiznutí nejaký podiel. Informoval o tom britský denník The Independent. Hlavný inšpektor Andy Redwood, ktorý stojí na čele pátracieho tímu uviedol, že medzi týmito 41 ľuďmi je 15 britských občanov. Nové podrobnosti k prípadu sa majú objaviť aj v programe Crimewatch televízie BBC, ktorý sa zameriava na doposiaľ neobjasnené zločiny.

Maddie by mala 10 rokov

Rodičia malej Madeleine, ktorá by mala teraz 10 rokov, najnovší posun vo vyšetrovaní ocenili. Ako viedli vo svojom prehlásení, nové informácie, ktoré má k dispozícii polícia aj program BBC by mohli vniesť do prípadu konečne trochu jasnosti. "Dúfame, že sa objavia nové dôkazy, ktoré nás posunú bližšie k nájdeniu Madeleine a poženieme pred súd tých, ktorí stoja za únosom," uviedli McCannovci.

Portugalská polícia pôvodne rodičov Madeleine označila za podozrivých, žiadne obvinenia ale proti nim nevzniesla. McCannovci akékoľvek obvinenia ostro odmietali a tvrdili, že dievča niekto uniesol. Podľa vyšetrovateľa Redwooda existujú v slede udalostí momenty, kedy mohol byť únos naozaj prevedený.

Prípad hlavne v prvých mesiacoch sprevádzala rozsiahla mediálna a informačná kampaň. McCannovcov podporila napríklad spisovateľka Joanne Rowlingová, futbalista David Beckham či vtedajší pápež Benedikt XVI.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy