Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Sexom sa nechudne! Nikto nepremiluje dve hodiny denne
Zdielať na

Sexom sa nechudne! Nikto nepremiluje dve hodiny denne

BRATISLAVA / Ten, kto si doteraz myslel, že pohlavným stykom spáli nejaké kalórie, zostane po prečítaní článku sklamaný. Najnovšie štúdie totiž ukázali, že sexom neschudnete skoro takmer nič.

Upozornenie: Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Priemerná dĺžka sexu je 6 minút

Podľa štúdie publikované v odbornom časopise New England Journal of Medicine trvá súlož v priemere len šesť minút a ľudia pri nej vykonávajú toľko pohybov, že spália obyčajných 21 kilokalórií. To sa rovná asi dvom minútam chôdze, po necelej plminúte či minúte chôze do schodov.

"Ak človek energicky súloží asi pol hodiny, spáli len okolo 80 až sto kilokalórií,“ tvrdia autori štúdie. Polhodina sexu sa tak rovná asi dvom minútam rýchleho behu.

K sexu treba pridať pravidelný pohyb

Sex je veľmi zdravý a prospieva organizmu vo viacerých úrovniach. Zlepšuje dýchanie a činnosť srdca, ale okrem toho sa pri ňom uvoľňuje veľa látok a hormónov do krvi, takže pôsobí na protilátkovej úrovni.

"Nie je však najvhodnejšou metódou chudnutia a nenahradí aerobný pohyb, ktorému by sa ľudia mimo sexu mali venovať,“ tvrdia autori štúdie. Podľa nich stále platí, že k pravidelnému sexu je treba aspoň trikrát týždenne sa hodinu veľmi energicky pohybovať.

Nie je dôležitá kvantita, ale kvalita! Takže, aj keď sa so svojou polovičkou nemilujete každý deň, dajte si záležať od kvality hrátok. Pomôcť vám v hodnotení môže aj nová aplikácia pre iPhone - Spreadsheets. Prezradí o vás napríklad rýchlosť sexuálneho rytmu, hluk, ktorý v spálni produkujete, decibely pri orgazme...

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy