Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Otrasné! Ženu (†26) zabili tabletky na chudnutie
Zdielať na

Otrasné! Ženu (†26) zabili tabletky na chudnutie

VARŠAVA / Zdá sa, akoby boli Poliaci prekliati. Po ďalšom potravinovom škandále sa objavila nová hrozba! Tabletky na chudnutie, ktorými sa údajne otrávila mladá žena. Tieto lieky sa podobne ako potraviny mohli k nám na Slovensko ľahko dostať.

Túžila po štíhlej postave

Pravdepodobne na obrovskú túžbu po dokonalej a štíhlej postave doplatila iba 26-ročná obyvateľka Varšavy svojim životom. Tá si totiž kúpila cez internet od domáceho dodávateľa lieky na chudnutie. Tie ale mali obsahovať toxické látky. Žena si kúpila niekoľko balení týchto "liekov" a pravidelne ich užívala. Nevedela, že si vlastne kúpila jed.

"Tie lieky môžu spôsobovať otravu celého organizmu, zápal pľúc, hnačku a dokonca aj smrť," upozorňuje prokurátor Okresnej prokuratúry v Krakove Janusz Hnatko.

Bývalý farmaceut

Mladá žena tak pravdepodobne zomrela na otravu z tabletiek, ktoré polícia iba pred niekoľkými dňami objavila v jednom z krakovských domov. Mal ich vyrábať a následne predávať bývalý študent farmaceutickej fakulty. Polícia ho už zadržala.

"Muž je obvinený z distribúcie nebezpečných a život ohrozujúcich látok, za čo mu hrozí 8 rokov väzenia. Ak sa preukáže súvis so smrťou ženy, trest sa zvýši až na 12 rokov," upresnil prokurátor Okresnej prokuratúry v Krakove Janusz Hnatko.

Tabletky aj na Slovensku

Treba si uvedomiť jednu veľmi dôležitú vec. Celý predaj týchto tabletiek na „chudnutie“ bol realizovaný cez internet a tak si ich mohol kúpiť prakticky ktokoľvek na svete. "Jeho klientmi mohli byť všetci na svete a teda aj Slováci," uviedol hovorca Malopoľskej polície Mariusz Ciarka.

Ak ste si náhodou takéto tabletky z Poľska zadovážili, mali by ste byť radšej opatrní. Muž sa totiž pohrával s veľmi nebezpečnými chemikáliami. "Kto si takéto lieky kúpil, upozorňujeme aby ich nekonzumoval a nahlásil to polícii. Celú vec budeme prešetrovať ako podvod," dodal Mariusz Ciarka.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Najčítanejšie správy