Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rebríčku šťastia kraľujú Dáni, nás predbehli aj Česi
Zdielať na

Rebríčku šťastia kraľujú Dáni, nás predbehli aj Česi

BRATISLAVA / Najšťastnejší ľudia žijú najmä na severe Európy, zatiaľ čo najmenej šťastní sú obyvatelia subsaharskej Afriky. Tvrdí to štúdia World Happiness Report, ktorú s finančnou podporou Organizácie Spojených národov uskutočňuje Kolumbijská univerzita.

Máme v pätách Guatemalu

Spomedzi 156 krajín sveta sa na prvom mieste umiestnili Dáni nasledovaní Nórmi, Švajčiarmi, Holanďanmi a Švédmi.

Na chvoste rebríčka sa ocitli subsaharské africké štáty - Tanzánia, Rwanda, Burundi, Stredoafrická republika, Benin a posledné Togo. Slovensko obsadilo 46. priečku nasledované Guatemalou, Maltou a Ekvádorom.

Česi sú lepší

Spomedzi krajín Vyšehradskej skupiny sa najlepšie umiestnila Česká republika (39.), Poliaci obsadili 51. priečku a Maďari až 110. miesto tesne pred Palestínou, Indiou a Mauretániou.

Štúdiu zverejnil v pondelok Inštitút zeme patriaci pod Kolumbijskú univerzitu. Hlavným autorom je profesor Jeffrey Sachs, ktorý pôsobí ako poradca generálneho tajomníka OSN Pana Ki-muna. Cieľom výskumníkov je zlepšiť kvalitu života na svete pomocou boja proti chudobe a zlepšovania zdravotnej starostlivosti.

Prieskum agentúry Mercer skúmal zase kvalitu života podľa jednotlivých miest. Najlepšie je na tom Viedeň. Bratislava je 86. POZRITE SI ARCHÍVNU REPORTÁŽ.

Rebríček šťastia

1. Dánsko
2. Nórsko
3. Švajčiarsko
4. Holandsko
5. Švédsko
...
39. ČR
46. Slovensko
51. Poľsko
110. Maďarsko
...
156. Togo

Staňte sa fanúšikom rubriky Právna televízna poradňa KRIMI na Facebooku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy