Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Po hádke skončil autobus v poli. Dvaja ľudia neprežili
Zdielať na

Po hádke skončil autobus v poli. Dvaja ľudia neprežili

PARÍŽ / Najprv sa pohádali šofér s cestujúcim v autobuse. Nasledovala havária, ktorú neprežili dvaja ľudia. Vodič je v šoku a na policajnej stanici zatiaľ nie je schopný vypovedať. Cestujúci ho obviňujú, že za volantom spal a preto autobus vyletel z cesty.

Nočná jazda smrti

Francúzski, španielski a ukrajinskí turisti prežili tvrdú noc. Namiesto oddychu, na ktorý sa tešili, ich čakala cesta do nemocnice a šok. Autobus, v ktorom sa viezli uprostred noci prerazil zvodidlá a skončil v poli, ktoré lemovalo cestu. 2 ľudia neprežili, 30-tich museli ošetriť zdravotníci. Nikto našťastie nie je v kritickom stave.

"Spala som. Zobudila som sa až na to, že sme prerazili zvodidlá a autobus sa začal gúľať dole svahom," povedala jedna z cestujúcich. "Ten autobus je v takom stave, že som prekvapený, že to niekto z cestujúcich prežil," dodal Gbril Petros, zať jednej z obetí.

Vodič sa nechcel vymeniť s druhým šoférom

Vozidlo viezlo dovedna 44 osôb. Malo namierené z francúzskeho mesta Marsej do španielskeho mesta Mursia. "Moja svokra išla na 10 dní navštíviť svojho syna,"  povedal Gbril Petros. Cestujúci sú presvedčení o tom, že chybu urobil vodič. Jedna skupina dokonca tvrdí, že spal za volantom. Nehode predchádzala aj hádka.

"Myslím si, že to bola chyba vodiča, lebo spal. Najprv prišiel neskoro, potom sa hádal s cestujúcimi, lebo nevedel, kam má ísť. Stále sa krútil po tých istých úsekoch a nechcel sa ani vymeniť s druhým šoférom," opisuje udalosti jedna z cestujúcich v autobuse. Polícia zatiaľ nezistila, ako a prečo sa nehoda stala. Alkohol a omamné látky už vyšetrovatelia ako príčinu havárie vylúčili.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy