Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Eiffelova veža je zatvorená. Pre štrajk...
Zdielať na

Eiffelova veža je zatvorená. Pre štrajk...

PARÍŽ / Ak sa chystáte v týchto dňoch do Paríža, zvrchu Eiffelovej veže si toto mesto pravdepodobne nepozriete. Ikonická parížska pamiatka je totiž zatvoerná. A to nie pre rekonštrukciu, či technické príčiny, ale pre štrajk zamestancov. Pod parížskou krásavicou čakajú davy sklamaných turistov a žiadajú vysvetlenie.

Štrajk v turistickej sezóne

"Veľmi ma to sklamalo, utratila som toľko peňazí aby som sa sem dostala a nemôžem navštíviť pamiatku, na ktorú som sa tešila najviac," neskrývala svoje sklamanie americká turistka Jamie McNulty. Podobné pocity mali aj ďalší turisti, ktorí čakali pod slávnou Eiffelovkou zbytočne. Precestovali veľkú diaľku aby si dych vyrážajúci pohľad na Paríž vychutnali práve z 324 metrovej veže. Miesto toho si prečítali nápis: ZATVORENÉ.

"Myslím si, že je to tá najväčšia parížska ikona a príde mi to smiešne, že práve jej zamestnanci štrajkujú v turistickej sezóne. To sú typickí Francúzi," povedala americká turistka Kathrine Markowski.

Chcú aby si ich konečne všimli

Zamestnanci chcú upozorniť na zlé platy a podmienky, v ktorých pracujú. V turistickej sezóne štrajkujú pre to, aby ich vláda konečne začala brať vážne. Aj keď na to doplatí veľa turistov, štrajkujúci tvrdia, že to robia aj pre nich.

"Už roky apelujeme na zlepšenie našich podmienok. Ak nám vyhovejú, budú mať turisti z Paríža ešte krajší zážitok," vysvetlil príčinu štrajku nespokojný zamestnanec Mathieu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy