Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Tragická letecká šou. Toto je posledný rozhovor s akrobatkou (†44)
Zdielať na
Zahraničie

Tragická letecká šou. Toto je posledný rozhovor s akrobatkou (†44)

DAYTON / 44-ročná akrobatka Jane Wicker chcela presvedčiť divákov na leteckom dni, že dokáže zdanlivo nemožné. Vystúpením na krídle lietadla spočiatku davy zvedavých návštevníkov ohúrila. S pilotom však hazardovali až príliš a ich vystúpenie skončilo tragicky pre oboch z nich. Tesne pred začiatkom vystúpenia stihla skúsená gymnastka poskytnúť svoj posledný rozhovor...

Posledný rozhovor

Jane Wicker mala v sobotu pred svojím vystúpením skutočne dobrú náladu. Prečo by nie, 44-ročná Jane bola skúsenou akrobatkou a na svoje vystúpenia sa veľmi tešila. "Je tu nádherne, milujem to tu... Som pravdepodobne jedna z mála na svete, kto bude pred očami divákov chodiť po krídle lietajúceho lietadla bez nejakého istenia," prezrádza tesne pred vystúpením vo svojom - ešte nikto ani netuší, že - poslednom rozhovore.

Rovnako sa tešili aj diváci. Jane je legendou vo svete akrobatov a jej chôdza na krídle lietajúceho lietadla je povestná. Venuje sa tomu už viac než 20 rokov. "Od roku 1990. Našla som inzerát, že hľadajú niekoho, kto sa chce naučiť chodiť po krídle," spomínala na svoje začiatky.

Osudný predvádzací manéver

Jane však netušila, že toto vystúpenie bude jej posledným. Spolu s pilotom, 64-ročným Charliem Schwankerom nasadli do lietadla a svojím vystúpením vyrazili dych nadšeným divákom na leteckých dňoch v americkom štáte Ohio. Famózne vystúpenie však trvalo len niekoľko minút.

Lietadlo sa totiž pri predvádzacom manévri naklonilo a zrazu sa zrútilo na zem. Akrobatka a pilot boli na mieste mŕtvi. Sobotňajší program prerušili, no v nedeľu šou pokračovala. Na záverečnom ceremoniáli si dve obete tragickej nehody uctili minútou ticha.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy