Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nerozlučných bratov bostonský útok ešte viac spojil
Zdielať na

Nerozlučných bratov bostonský útok ešte viac spojil

BOSTON / Nerozluční bratia z Bostonu sa konečne opäť stretli. Keďže spolu aj pred smrteľným útokom trávili veľa času, zrejme nikoho neprekvapí, že aj bežecké podujatie si išli vychutnať spoločne. Po výbuchoch však skončili každý v inej nemocnici, kde ich museli dostať z najhoršieho aj tým, že im amputovali končatiny. Paul a D.P sa po dlhom odlúčení objímali na vozíkoch. Obaja prišli o pravú nohu.

Prvý raz od seba

Všade chaos, panika, krv a polícia. Dvaja nerozluční bratia D.P a Paul sa boli pozrieť ako si nadšenci behu užijú krásny deň. Namiesto toho ich zakrvavených v kritickom stave previezli každého do inej nemocnice."Bývali sme spolu aj 7-krát denne. Stále spolu. Sme súdržná rodina," hovorí J.P.

Hodina na jednotke intenzívnej starostlivosti boli ako dni. "Stále sa pýtali jeden na druhého, na podrobnosti, priebeh liečby. Lámalo mi to srdce," povedala mama bratov. Bratia boli prvý raz v živote odlúčení na takú dlhú dobu. Preto sa slzy tlačia do očí, keď nastal moment ich stretnutia.

Pred útokom zdraví - dnes invalidi

Pred útokom zdraví mladí muži - dnes invalidi. Obaja prišli o svoje pravé nohy a ich telá zmenila jedna bomba na nepoznanie. Dokopy podstúpili obaja tucet operácií. Nasledujúce týždne budú Paul a D.P. tráviť na rehabilitáciách, aby sa naučili s hendikepom žiť. Ako malé deti sa učia aj úplne základné veci.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy