Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Princ Harry si trúfa! Ide na južný pól
Zdielať na

Princ Harry si trúfa! Ide na južný pól

LONDÝN/JUŽNÝ PÓL / Tretí následník na britský trón, kontroverzný princ Harry sa chystá na ďalšiu výpravu. Posledná výprava na severný pól sa mu natoľko zapáčila, že tentokrát sa odhodlal zdolať južný pól.

Zúčastnia sa aj britskí vojaci

Na expedícii sa zúčastnia aj britskí vojaci a vojačky, ktorí v minulosti utrpeli vážne zranenia v boji. Spolu s britskou výpravou sa chystajú zapojiť do 335-kilometrovej trase k pólu aj USA a krajiny britského spoločenstva.

V trekových pretekoch ide o čo najrýchlejšie dobitie južného pólu. Harry má v hlave spomienky ešte na rok 2011, keď sa mu s rovnakou organizáciou podarilo pokoriť severný pól. Cesta potrvá približne mesiac a tím sa chystá odcestovať na prelome novembra a decembra 2013.

Bude to charitatívna akcia

"Ako člen britského tímu vás budem čakať na póle so šálkou čaju," zažartoval ohľadom svojich zahraničných protivníkov.     

Harry, ktorého oficiálne meno znie Princ Henry z Walesu, sa v roku 2011 zúčastnil expedície na severný pól, ktorú zorganizovala tá istá charitatívna organizácia. Na otázku, čo obdivuje na svojich súperoch, odpovedal: "Ich silu, vytrvalosť a kamarátskeho ducha. Do tejto dobročinnej skupiny sa vždy rád vrátim."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy