Skoro jasno
21°
Bratislava
Princ Harry (28): Zabíjal som, aby som zachránil iných!
Zdielať na

Princ Harry (28): Zabíjal som, aby som zachránil iných!

Princ Harry sa priznal, že počas svojej poslednej misie v Afganistane zabil jedného z povstalcov. Stalo sa tak v juhoafgánskej provincii provincii Hílmand. Tvrdí, že niekedy na to, aby ste mohli niekoho život zachrániť, musíte život niekomu vziať, píše CNN.

Princ o svojej misii v Afganistane

Podľa zdrojov televízie CNN z jednotky, v ktorej Harry slúži, britskí vojaci prenasledovali jedného z miestnych veliteľov Talibanu. Samotný útok potom vykonal vrtuľník Apache, v ktorom Harry sedel ako kopilot. Ten má na starosti ovládanie palubných zbraní helikoptéry.

Nikde sa presne nepíše, či princ zabil len jedného povstalca alebo ich bolo hneď niekoľko. "Niekedy musíte niekomu život vziať, aby ste ho druhému mohli vrátiť," píše CNN. A pokračuje ďalej: "Áno, niekedy sa skutočne bojuje, ale zväčša je to len o zastrašovaní." 

"Našou úlohou je zabezpečiť, aby boli tí, čo bojujú na zemi, boli s bezpečí. Pokiaľ teda niekto na nich strieľa, strieľame na nich aj my. To je naša práca," hovorí ďalej. Priznal aj, že v čase, keď práve nelieta, sedí v kantíne a stravuje sa s kamarátmi. Bavia ho vraj aj videohry. Nemá žiadne maniere a nesťažuje sa ani na skromnosť príbytku.

Som jedným z tých chalanov

Jediné, čo sa mu na jeho misii nepáči, je vraj to, keď ho ostatní berú len ako princa a nie ako seberovného. "Som len jedným z týchto chalanov. Necítim sa byť niekým iným alebo výnimočným," povedal pre CNN.

Princ Harry slúži ako druhý pilot vrtuľníkov Apache na britskej základni Bastion v juhoafgánskej provincii Hílmand. Jeho terajšie nasadenie, už druhé od roku 2007, má skončiť teraz v januári.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy