Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princ Harry mal zneškodniť jedného z veliteľov Talibanu
Zdielať na

Princ Harry mal zneškodniť jedného z veliteľov Talibanu

Britský princa Harry počas služby v Afganistane zlikvidoval jedného z miestnych veliteľov radikálneho hnutia Taliban. Informoval o tom britský bulvárny plátok The Sun. K útoku malo dôjsť v októbri v juhoafgánskej provincii Hílmand.

Podľa zdrojov The Sun z jednotky, v ktorej Harry slúži, prenasledovali britské vojaci jedného z miestnych veliteľov Talibanu. Samotný útok potom previedol vrtuľník Apache, v ktorom Harry sedel ako kopilot. Ten má na starosti ovládanie palubných zbraní helikoptéry.

Harry je v prednej bojovej línii

The Sun konštatoval, že informácie o nasadení Harryho do útoku proti povstalcom dokazuje, že britský princ je skutočne v prednej bojovej línii. Rovnako ako ostatní vojaci je v ohrození života. Môže sa stať, že je stroj bude zostrelený.

Big H je legenda

Britský list ďalej uviedol, že Harry je medzi vojakmi obľúbený a vyslúžil si prezývku Big H. "Je ako normálny člen jednotky. Všetci chlapi v Afganistane ho rešpektujú a majú ho radi," uviedol The Sun nemenovaný zdroj. "Big H je legenda. Je v Afganistane a robí to, čo je treba."

Harry slúžil ako druhý pilot vrtuľníku Apache na britskej základni Bastion v juhoafgánskej provincii Hílmand. Jeho momentálne nasadenie, už druhé od roku 2007, má skončiť v januári 2013.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy