Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Levica Coucous zabila mladú ošetrovateľku (†26)
Zdielať na

Levica Coucous zabila mladú ošetrovateľku (†26)

LOS ANGELES / 26-ročnú dobrovoľnú ošatrovateľku zabila levica menom Couscous (Kuskus) v súkromnej zoologickej záhrade Mačacie nebo v Kalifornii. Úrady zisťujú, prečo bola ošetrovateľka so zvieraťom v klietke a čo mohlo šelmu vyprovokovať k útoku.

Zviera museli usmrtiť

Privolaní záchranári našli zranenú ženu ležať vo výbehu, levica bola od ženy vzdialená a ďalší pracovník sa zviera snažil neúspešne odohnať. Záchranári museli najprv zviera usmrtiť, aby sa mohli dostať k obeti, ktorá ale svojim zranením podľahla.

Štvorročná Couscous, samica leva afrického, vyrastala v Mačacom nebi už ako mláďa, uviedla hovorkyňa parku Tanya Oseguedaová. Nebola ale schopná povedať, odkiaľ sa zviera do zariadenia dostalo.

V San Francisku zabila chlapca tigrica

V parku dlhodobo nedochádzalo k žiadnym pochybeniam, napísala agentúra AP na základe správ kontrolných úradov. Podľa niektorých odborníkov ale dobrovoľníčka nemala mať vôbec do levej klietky prístup.

"Prijímame opatrenia pre bezpečnosť našich zamestnancov, zvierat i návštevníkov," oznámil v písomnom prehlásení park Mačacie nebo.

V zoologické záhrade v San Francisku v roku 2007 polícia zastrelila tigricu Tatianu, ktorá vyskočila z ohrady, zabila 17-ročného chlapca a ďalších dvoch návštevníkov zranila.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy