Zatiahnuté
16°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Sneh trápi Európu aj USA. Vrcholí tu snehová búrka...
Zdielať na

Sneh trápi Európu aj USA. Vrcholí tu snehová búrka...

SVET / Husté sneženie potrápilo koncom týždňa aj našich južných susedov. Pre 16-hodinové sneženie hlásili meškanie v leteckej, autobusovej aj železničnej doprave. V USA zase vrcholí snehová búrka...

Miestami 30 cm snehu

Na severovýchode USA v sobotu vyvrcholí snehová búrka, je už tretia počas 3 týždňov. Prvú neprežilo viac než 10 ľudí, druhá vyvolala značné dopravné komplikácie. Momentálny víchor sa do oblasti Nového Anglicka blíži z vnútrozemia USA. V Nebraske pripravil o život 2 ľudí.

Vysoká vrstva snehu pokryla tento týždeň štáty od Minnesoty po Ohio, v Kansase napadlo vyše 30 cm snehu. Množstvo motoristov ostalo uväznených na diaľniciach a letisko zrušilo všetky lety.

Zablokovaná diaľnica

V Novom Anglicku očakávajú sneh s dažďom, ťažký sneh má napadnúť aj v New Hampshire a Rhode Islande, či v Bostone v štáte Massachusetts. Južnejšie má zase pršať.

Vôbec najviac zrážok má napadnúť v noci zo soboty na nedeľu, za hodinu to má byť aj 5 cm snehu. V Bostone špeciálne skupiny zrezávajú vetve stromov, aby nepoškodili drôty elektrického vedenia. Vo vnútrozemí bolo zrušených 570 letov, z nich 130 na chicagskom medzinárodnom letisku. V Kansas City ostal zablokovaný asi 300-kilometrový úsek diaľnice.

V Budapešti problémy s dopravou

Problémy so snehom majú aj naši južní susedia. V Budapešti po 16-hodinovom snežení zo štvrtka na piatok kolabovala doprava. Asi 60% letov hlásilo viac než polhodinové meškanie, autobusy rovnako. Podľa obyvateľov je netypické vidieť také husté sneženie na sklonku februára. Snežiť však neprestalo ani v piatok a tak doprava hlásila problémy aj začiatkom víkendu.

24 nehôd, 2 mŕtvi v Rakúsku

Aj východ Rakúska bojuje s hustým snežením. Napadlo tu aj 20 cm nového snehu. Doprava však kvôli slabšej víkendovej premávke nekolabovala. Viedenské letisko Schwechat hlási oneskorenia, asi 16 letov bolo zrušených. Na ďalší prídel snehu v nedeľu sú služby letiska pripravené.

Vo Viedni však mali problém niektoré autobusové a železničné spoje. Chvíľu premávalo len metro. Dopravné nehody zaznamenali policajti v Dolnom Rakúsku, od piatku polnoci tam došlo až k 24 kolíziám, dvom mŕtvym a 30 zraneným. Na viedenskej vonkajšej diaľnici brzdil dopravu v oboch smeroch skrížený kamión.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy