Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO. Dieťa sa rútilo v nákupnom vozíku po rušnej ceste
Zdielať na

VIDEO. Dieťa sa rútilo v nákupnom vozíku po rušnej ceste

Dieťa, rútiace sa dolu svahom v nákupnom vozíku. To je zrejme nočná mora každej matky. Pred istým americkým nákupným centrom sa však niečo takéto naozaj stalo. Bezmocné dieťa v rýchlo rútiacom sa vozíku preletelo cez cestu dokonca policajnej hliadke.

Vozík sa rútil po ceste

Nehodu, ktorá sa pre malého chlapčeka mohla skončiť veľmi zle, dokonca na palubnú kameru nakrútil policajt. Práve prechádzal okolo nákupného centra v americkom Wisconsine, keď mu cestu skrížil nákupný vozík s malým chlapcom.

"Okamžite som pochopil, že sa mi nepodarí vozík zastaviť, išiel príliš rýchlo. Prvé, čo mi nepadlo bolo, že musím nejako zastaviť dopravu, vozík sa totiž rútil na rušnú hlavnú cestu," povedal policajt Adam Brunclik.

Zastavil dopravu

Vďaka duchaprítomnosti a výstražným svetlám sa policajnému dôstojníkovi podarilo zastaviť na ceste dopravu. Chlapec celý incident prežil bez zranení. Vozík matke ušiel, kým do auta nakladala druhé dieťa.

"Nestáva sa často, aby sa naše hliadky ocitli v takejto situácii. Našťastie, bol v pravú chvíľu na pravom mieste. Konal rýchlo, čo zrejme dieťaťu zachránilo život," skonštatoval policajtov šéf Robert Andrea.

Utekal k ďalšiemu zásahu

Hrdinský policajt sa ani nestihol spýtať na meno chlapčeka, ktorého zachránil. Hneď, ako ho podal do rúk vystresovanej matke, ho dispečeri odvolali k ďalšiemu naliehavemu prípadu.

"Verím, že rovnako by sa zachoval každý občan alebo policajt, keby videl dieťa, ktoré potrebuje pomoc," povedal Brunclik.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy