Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragédia na ceste. Chlapec (†11) vbehol pod auto
Zdielať na

Tragédia na ceste. Chlapec (†11) vbehol pod auto

Obrovská tragédie sa odohrala pri rožňavskej mestskej časti Nadabula. Iba 11-ročný chlapec tam večer vbehol pod kolesá auta. Prečo a ako presne sa to zomlelo sa stále nevie. Chlapec sa údajne hral s kamarátom pri hlavnej ceste.

Náraz ho odhodil 30 metrov

Jedenásťročný chlapec zomrel po nehode, ktorá sa stala vo štvrtok podvečer v rožňavskej časti Nadabula. Na rovnej ceste ho zrazil 52-ročný vodič Fabie. "Na rovnom úseku cesty vodičovi z ľavej strany do jazdnej dráhy 
vošiel maloletý chodec, ktorého zrazil prednou časťou vozidla,"
informoval hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Silný náraz odhodil chlapčeka takmer tridsať metrov od miesta zrážky. Privolaní záchranári začali chlapčeka okamžite oživovať. V sanitke pokračovalo takmer hodinové oživovanie."Sme našli na snehu ležať chodca, dávali sme mu umelé dýchanie a masáž srdca," povedal veliteľ zásahu Peter Fataš.

Chlapec po prevoze do nemocnice zomrel

Náraz bol taký silný, že dieťa odhodil 30 metrov od miesta zrážky. Čelné sklo na aute ostalo prerazené.

Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, chlapec zomrel o niekoľko hodín v rožňavskej nemocnici. Vodič osobného auta bol po nehode v šoku. Podľa jeho slov zrážke už nedokázal zabrániť. Pred jazdou alkohol nepil a ani nešiel prirýchlo. Okolnosti nehody ako aj mieru zavinenia vyšetrujú. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre usmrtenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy