Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Boj o dva životy. Pri havárii zomrela budúca mamička (†25)
Zdielať na

Boj o dva životy. Pri havárii zomrela budúca mamička (†25)

Pod Tatrami v sobotu skoro ráno zahynula pri dopravnej nehode na diaľnici D1 tehotná 25-ročná žena. Bola v piatom mesiaci tehotenstva, o jej život bojovali hasiči a záchranári takmer hodinu. Auto, v ktorom sedela, šoféroval jej otec.

Keď prišli popradskí hasiči a záchranári na miesto nehody, našli 25-ročnú ženu ležať mimo vozidla. Tehotná žena pravdepodobne vyletela z auta a záchranári okamžite začali bojovať o jej život. Pri resuscitácii sa striedali s hasičmi. Všetci do poslednej chvíle verili, že budúcu mamičku zachránia.

Mamu museli z auta vystrihávať

V aute bola zakliesnená ďalšia osoba. Kým jedny zachraňovali mladú ženu, druhí sa snažili z auta vyslobodiť staršiu ženu, ktorá sedela na sedadle spolujazdca. "Museli sme sa dostať dnu do vozidla, vystrihnúť ju. Bola ešte pripútaná, s tým to bolo sťažené, že ona visela tam. Museli sme ju dostať von z pásov, spod sedačky," uviedol veliteľ hasičského zásahu Peter Martinko. 

Podľa našich informácií k nehode došlo približne o tretej ráno. Rodičia údajne viezli budúcu mamičku z Bratislavy na východ Slovenska. Mladá žena sedela na zadnom sedadle, jej mama na mieste spolujazdca a otec za volantom. "V smere od Liptovského Mikuláša na Poprad viezol 60-ročný Prešovčan osobné auto Opel Corsa. Za tunelom Bôrik vyšiel na krajnicu, prešiel trávnatým porastom a prerazil oplotenie diaľnice," uviedol hovorca prešovských policajtov Daniel Džobaník. 

Hodinová resuscitácia nepomohla

Auto vletelo do záhrady, kde narazilo na betónový základ. Vozidlo vymrštilo, zlomilo konáre stromu a skončilo na streche. Otec bol po náraze mimo vozidla, ale pri vedomí. Po príchode záchranárov skolaboval, s manželkou utrpeli ťažké zranenia a boli prevezení do popradskej nemocnice. Po viac ako hodinovej resuscitácii sa záchranárom nepodarilo 25-ročnú mamičku a jej nenarodené dieťa zachrániť. Zraneniam podľahla.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy