Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Talianska vodná skaza. Toto vidieť z vrtuľníka
Zdielať na

Talianska vodná skaza. Toto vidieť z vrtuľníka

Taliansko sužuje už niekoľko dní nepriaznivé počasie. Hoci sa niektorí povzniesli nad situáciou a vykúpali sa na námestí Svätého Marka, z ktorého sa stal bazén, situácia je vážna. Okrem obrovských škôd si žiaľ, záplavy vyžiadali aj ľudské životy.

Vrtuľník jedinou záchranou

Minimálne traja ľudia zomreli v Toskánsku, keď sa zrútil most, po ktorom išli autom. Boli to zamestnanci talianskej elektrárne. Stredné a severné Taliansko trápia silné dažde už niekoľko dní.

Stovky ľudí stratili strechy nad hlavou, niektorých museli z ich domov vyťahovať vrtuľníkom. Dočasné ubytovanie našli v krízových centrách. V mestách sú tisícky ľudí bez elektriny. Hladiny riek sú stále v kritickej výške.

Ohrozený je aj Rím!

Ľudí ohrozovali záplavy a zosuvy pôdy, preto ich záchranné zložky museli evakuovať do bezpečia. Najviac postihnutá je provincia Massa-Carrara. V Benátkach na niektorých miestach presahuje voda zvyčajnú hladinu o jeden a pol metra!

Úrady vyzvali ľudí, aby sa zdržovali na vyšších poschodiach. Povodne postihli aj mesto Pisa, ktorého časti zostali bez elektrickej energie. Nepriaznivé počasie sa postupne presúva smerom do stredu krajiny a blíži sa k Rímu, kde už dali do pohotovosti jednotky civilnej obrany.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy