Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
ŠKANDÁL. Grécky neonacista zaútočil v televízii
Zdielať na

ŠKANDÁL. Grécky neonacista zaútočil v televízii

Aténska prokuratúra dnes vydala príkaz na zadržanie poslanca gréckej neonacistickej strany Zlatý úsvit, ktorý počas naživo vysielanej predvolebnej televíznej debaty fyzicky inzultoval dve komunistické poslankyne.

Ilias Kasidiáris najprv hodil pohár s vodou do Reny Dourouovej z Koalície krajnej ľavice (SYRIZA), ktorá mu pripomenula jeho údajnú účasť na ozbrojenej lúpeži v roku 2007.

Obvinenia vybavil ručne-stručne

Následne vyfackal poslankyňu z komunistickej strany KKE Lianu Kanelliovú, ktorá protestovala proti napadnutiu jej kolegyne. Po útoku sa Kasidiáris zdvihol a odišiel zo štúdia. Incident sa stal vo štvrtok počas politickej diskusie pred druhými predčasnými parlamentnými voľbami, ktoré budú 17. júna.

Chcel fackami zaujať voličov?

Prvé predčasné voľby sa konali 6. mája, žiadnej zo strán sa však nepodarilo zostaviť vládu. Strana Zlatý úsvit šokovala volebným úspechom. Získala 21 kresiel v 300-člennom parlamente, do ktorého sa dostala prvý raz od konca vlády vojenskej junty pred takmer 40 rokmi. Líder Zlatého úsvitu Nikólaos Michaloliákos spochybňuje holokaust a tvrdí, že neexistovali plynové komory v koncentračných táboroch. Chce tiež úplne uzavrieť hranice s Tureckom, aby zabránil nelegálnej imigrácii.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Neonacistický poslanec napadol komunistické kolegyne

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy