Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Sýrčania: Mučením sa naše utrpenie len začína...
Zdielať na

Sýrčania: Mučením sa naše utrpenie len začína...

Šialené zverstvá opisujú ľudia, ktorí prežili mučenie vojakmi v Sýrii. Podľa organizácie Amnesty International, ktorá bojuje za ľudské práva, sú aktuálne podmienky podobné tým, čo panovali v 80-tych rokoch.

Vystrelili 19-krát, prežil

"Zaviazali mi oči a ruky mi spútali elektrikárskou páskou, veľmi to bolelo. Hodili ma do auta ako kus mäsa a odviezli do detenčného centra. Tam ma mlátili po chrbte zbraňami," tvrdí jeden z mučeníkov.

To je však len začiatok. Nasledujú kopance, facky, psychické mučenie a ďalšie kruté metódy. Keď aktivistu prepustili z nemocnice, ľuďia ho začali volať žijúci mučeník. A je skutočne len zázrakom, že prežil aj napriek devätnástim zásahom.

Kto nariadil mučenie?

Nie je však jediný. Podľa správy je mučenie a týranie nariadené zhora ako nástroj potláčania rebélie. Faktom je, že ľudia sa zastrašiť nedajú, hromadne utekajú do zahraničia, kde o krutých praktikách rozprávajú.

Z vojakov sa stávajú vrahovia. Ich besnenie už dlhý čas zachytávajú videá z mobilných telefónov, ktoré zúfalí Sýrčania vešajú na internet. Masové zatýkanie, znásilňovanie a nútenie pozerať sa na znásilňovanie, bitie, vešanie na háky, lámanie údov - správa o mučení v Sýrii odhaľuje až 31 krutých metód, ktoré používajú tamojšie ozbrojené zložky.

Radšej smrť ako život

Za ostatný rok zomrelo v zajatí 270 osôb, čo je v ostrom kontraste s posledným desiatimi rokmi, kedy vo väzeniach umieralo ročne 4-5 osôb. Nečudo, že Sýrčania by si radšej ako život zvolili dobrovoľne smrť.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy