Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mŕtvu ženu (95) pochovali, o štyri dni vyliezla z truhly
Zdielať na

Mŕtvu ženu (95) pochovali, o štyri dni vyliezla z truhly

Údajne mŕtva žena šokovala svojich susedov. 95-ročná babička po štyroch dňoch vyliezla z truhly, do ktorej ju uložili. Rakvu našťastie podľa tradície na niekoľko dní umiestnili do jej domu.

Nehybnú 95-ročnú Číňanku Li Siufeng našiel sused 17. februára u nej doma v posteli a podľa neho nedýchala. Keďže sa mu nepodarilo zobudiť ju, usúdil, že zomrela. "Akokoľvek silno som ňou triasol a kričal jej meno, vôbec nereagovala. Vedel som, že niečo nie je v poriadku, tak som vyskúšal, či dýcha. Bola mŕtva - ale jej telo stále nebolo studené," vyhlásil Čchen Čching-wang.

Keďže žila sama, začal so svojím synom pripravovať pohreb. Do truhly ju uložili 19. februára a odvtedy bola v dome, aby sa s ňou mohli rozlúčiť jej blízki. Sused sa tiež rozhodol, že veko truhly upevní klincami až v deň plánovaného pohrebu, ktorý sa mal uskutočniť 24. februára.

Prázdnu truhlu, žena v kuchyni

Deň pred pohrebom Čchen Čching-wang prišiel do domu a truhlu našiel prázdnu. "Boli sme takí vystrašení, že sme hneď zavolali susedov na pomoc," uviedol. Li Siufeng nakoniec našli v jej vlastnej kuchyni pri varení. "Dlho som spala. Keď som sa zobudila, bola som veľmi hladná a chcela som si niečo uvariť. Dlho som tlačilo na veko, aby som mohla vyliezť," povedala susedom.

Zachránila ju tradícia

Lekári z okresnej nemocnice si myslia, že v tomto prípade šlo o tzv. zdanlivú smrť, počas ktorej sa zdá, že človek nedýcha, ale jeho telo je naďalej teplé. "Vďaka miestnej tradícii, podľa ktorej musí byť truhla niekoľko dní v dome, sa zachránila," povedal jeden z lekárov. Ďalšia miestna tradícia však nanešťastie pre 'ožitú' ženu tiež hovorí, že všetok majetok mŕtveho treba spáliť.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy