Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dcéru zachránil, no s jej kamarátom sa v mrazivej vode utopil
Zdielať na

Dcéru zachránil, no s jej kamarátom sa v mrazivej vode utopil

Chcel zachrániť život dieťaťu, ktoré spadlo do rieky, no zaplatil za to vlastným životom. Odvážny muž najskôr skočil do vody po vlastnú dcéru. Keď videl, že je v bezpečí, snažil sa pomôcť jej topiacemu sa kamarátovi. Obaja ale v mrazivej vode zahynuli.

Nešťastie sa stalo na vidieku na severe Číny. Pod hrajúcimi sa deťmi sa preboril roztápajúci sa ľad na rieke. Ich kamarát, ktorý bol na brehu ich nevládal vytiahnuť lanom z vody. Ako prvý im pribehol na pomoc stolár z blízkej továrne Jangnan. Okamžite skočil do vody. Celú drámu pritom zachytili bezpečnostné kamery.

"Som vysoký meter osemdesiat, ale nedosiahol som na dno rieky. Oblečenie mi okamžite zamŕzalo, viete si predstaviť, aká mrazivá bola voda,"  hovorí jeden zo svedkov drámy Zhang Tongmeng.

Mrazivý kúpeľ ich premohol 

Keď Jangnan videl, že jeho mladšia dcérka sa drží okraja ľadovej kryhy, chcel pomôcť aj topiacemu sa chlapcovi.  K brehu sa medzitým zbehli ďalší vidiečania. Pomohli na breh Jangnanovej dcérke. Potom z vody vytiahli aj muža s chlapcom. Bolo však už neskoro. Asi 20 minútový kúpeľ v mrazivej vode neprežil ani jeden z nich.

"Veľmi mi otec chýba, zo všetkého najviac si želám, aby na mňa ešte prehovoril, " vzlyká Zhang Tonglu,  staršia z dcér utopeného záchrancu.

Za utopeným hrdinom smúti celá dedina

Po mužovi zostala manželka a dve dcérky. Jeho kolegovia si na neho spomínajú ako na veľmi láskavého a obetavého človeka. Na jeho pohreb prišli ľudia zo širokého okolia. Mnohí ho osobne nepoznali, no dojal ich jeho hrdinský, aj keď márny čin.

Dcéru zachránil, no s jej kamarátom sa v mrazivej vode utopil

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy