Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vykoľajil sa vlak! 49 mŕtvych, 550 zranených!
Zdielať na

Vykoľajil sa vlak! 49 mŕtvych, 550 zranených!

Bilancia mŕtvych pri obrovskej vlakovej tragédii sa neustále zvyšuje. Z doposiaľ neznámych príčin vošiel rušňovodič do areálu stanice priveľkou rýchlosťou, následne vlak vrazil do zarážadla na konci koľajiska a vykoľajil sa. Dôsledky sú katastrofálne...

Ľudia ostali zakliesnení, areál neprehľadný

V argentínskej metropole Buenos Aires sa v stredu priamo v útrobách stanice vykoľajil plne obsadený osobný vlak. Podľa zahraničných správ sa počet mŕtvych neustále zvyšuje, naposledy ich má byť minimálne 49 a zranených až 550! Na miesto nešťastia vyslali vrtuľník aj desiatky sanitiek, ktoré stovky ľudí s ľahšími aj ťažšími zraneniami odvážali do miestnych nemocníc.

Do areálu stanice pritom rušňovodič vošiel asi 20-kilometrovou rýchlosťou. To, čo nasledovalo, sa dá popísať jednoducho ako nočná mora. Najväčšie škody vznikli na prvom vozni, ktorý prevážal bicykle. Miesto nehody je neprehľadné a záchranári z vlaku stále vyťahujú zranených Argentínčanov. Zakliesnených bolo údajne 60 cestujúcich.

Tragédia aj pred 5 mesiacmi

V argentínskej metropole prišlo k podobnej nehode aj pred piatimi mesiacmi. Počas rannej špičky sa tam v septembri zrazili dva vlaky a autobus. Nešťastie si vyžiadalo 11 obetí vrátane vodiča autobusu a ďalších asi 200 zranených. V roku 2008 zase pri zrážke autobusu a vlaku v meste Dolores zahynulo 18 ľudí a zranenia utrpelo ďalších 47. Najhoršia argentínska vlaková nehoda sa odohrala v roku 1970 a vyžiadala si 200 obetí.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy