Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ľuba sa na hubačke šmykla na konári, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Ľuba sa na hubačke šmykla na konári, zasahoval vrtuľník

SKLENÉ, TURČEK / V lesoch medzi obcami Sklené a Turček (okres Turčianske Teplice) sa zranila 63-ročná hubárka. V nedostupnom teréne sa na mokrom konári šmykla a vykĺbila si rameno a poranila nohu. Zasahovať musel vrtuľník.

Šesťdesiattriročná Ľubka sa aj s neterou vybrala skoro ráno na huby, v Turci celú noc pršalo a terén bol premočený. Stačil jeden chybný krok a dochodkyňa sa už nedokázala ani pohnúť.

"Už sme chceli ísť domov a tete sa šmyklo na mokrom konári. Sedela v bolestiach, tak sme volali pohotovosť," opisuje Ľubina neter. Hasiči spolu zo záchranármi museli zvládnuť asi dvojkilometrový úsek.

Hubačky sa nevzdá

"Sme pacientku zafixovali do bordu a spolu so ZZS bola prenesená k miestu, kde bola transportovaná vrtuľníkom," vysvetľuje veliteľ zásahu Tibor Lackovič. "Vzhľadom na ťažko dostupný terén bol lekár k zranenej žene spustený pomocou palubného navijaka, pacientku si prevzal od pozemných záchranárov a pripravil ju na evakuáciu z terénu pomocou evakuačnej siete," povedal hovorkyňa APE Zuzana Hopjaková.

Ľubku s vykĺbeným ramenom a  zranenou nohou previezli leteckí záchranári do martinskej nemocnice, hubačky sa dochodkyňa aj napriek nepríjemnému zážitku nevzdá.

Súvisiace články