Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Letné kúpaliská v Bratislave otvorili svoje brány: Pozrite sa, kde sa môžete okúpať
Zdielať na

Letné kúpaliská v Bratislave otvorili svoje brány: Pozrite sa, kde sa môžete okúpať

Archívna reportáž

Odborníci porovnali vody v Európe. Pozrite sa, ktoré sú kvalitovo "naj".

BRATISLAVA / Podľa teplôt, ktoré posledné dni udreli, je jasné, že k nám v plnej sile zavítalo leto. Brány kúpalísk v hlavnom meste sa tak konečne otvorili. Informoval o tom web Správy telovýchovných a rekreačných zariadení. O niečo skôr dokonca sprístupnili aj Zlaté piesky. Prečítajte si, ktoré kúpaliská majú cez pracovné dni, či víkend najdlhšie otvorené brány.

Milovníci slnka a vody sa konečne môžu vybrať na kúpaliská. V Bratislave už takmer všetky fungujú v plnom prúde. Brány letných kúpalísk sa otvorili na Kúpalisku Rosnička v Dúbravke, v Lamači, na kúpalisku Tehelné pole v mestskej časti Nové Mesto a na kúpalisku Delfín v Ružinove. Riaditeľ STaRZ Peter Vojtko pre Ta3 uviedol, že otvorené sú aj Zlaté piesky, oficiálne sa tu však sezóna začne v sobotu 15. júna. Zatvorené sú doteraz kúpaliská Krasňany, kde zatiaľ predpokladajú otvorenie 21. júna a kúpalisko Rača, kde sa má sezóna začať od 28. júna.

Otváracia doba kúpalísk:

Od 1. júla bude v prevádzke aj kúpalisko na bratislavskej Iuvente Mičurín. 

Kúpalisko Matadorka svojim návštevníkom sľubuje otvorenie brán už tento víkend, 15. - 16. júna, ak bude dobré počasie. 

Podľa STaRZ návštevníci musia počas sezóny počítať aj s prevádzkovými obmedzeniami. "Zatvorenie kúpaliska počas schválenej prevádzkovej doby denne stanovuje vedúci prevádzky, strediska, resp. službukonajúci pracovník, a to na základe aktuálnych poveternostných podmienok a aktuálnej predpovede počasia," informovali. 

Na letnú sezónu pripravujú už aj areál jazera Kuchajda. V týchto dňoch sa podľa starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého robia odbery vody z jazera na rozbor. "Podľa ich výsledku uvidíme, či je voda vhodná na kúpanie pre ľudí," vyjadril sa pre Ta3. 

Pozrite si reportáž, ako je na tom aktuálne teplota morí v Európe: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy