Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalšia ohlásená bomba na Zlatých pieskoch. Areál evakuovali
Zdielať na

Ďalšia ohlásená bomba na Zlatých pieskoch. Areál evakuovali

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Krátko po polnoci prijali bratislavskí policajti správu, ktorá ohlasovala uložený výbušný systém v areáli kúpaliska na Zlatých pieskoch. V tom čase tam prebiehalo verejné kultúrne podujatie.

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru hneď po telefonáte odišli na miesto, kde vykonali všetky potrebné úkony. Nariadená bola aj evakuácia osôb z areálu kúpaliska. Bombu nahlásili počas vystúpenia Majka Spirita.

Evakuovaných bolo približne 6 000 návštevníkov hip-hopového festivalu. Opakovala sa situácia spred dvoch týždňov. teraz však organizátori mali evakuačný a záložný plan, ktorí pripravili v prípade nepriaznivého počasia. Anonym však nahlásil bombu aj do záložného areálu.

V krátkom čase sa na miesto dostavili aj pyrotechnici a psovodi so služobnými psami. Prítomnosť výbušného systému však policajti nepotvrdili. Po ukončení potrebných úkonov kultúrne podujatie pokračovalo naďalej. 

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. V prípade dokázania viny mu hrozí 1 až 5 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy