Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Túlavé mačky útočia. Zranili už psov aj dieťa
Zdielať na

Túlavé mačky útočia. Zranili už psov aj dieťa

PEZINOK / V Pezinku od minulého leta na okoloidúcich ľudí so psami útočia túlavé mačky. Psičkári sa vraj už po Ulici Obrancov Mieru boja prechádzať. Naposledy to schytal yorkšírsky teriér, ktorému mačky išli doslova po krku. Lekárske zákroky vyšli majiteľku na vyše dvesto eur.

Tohto yorširského teriéra na prechádzke napadli mačky. "Sa naňho vyrútili spoza plota, a začal boj o jeho život. Ja som ho zachraňovala, že som ho zobrala do náručia, a ona mu túto visela na krku a nemohla som sa jej zbaviť," opisuje príšerný zážitok majiteľka psíka, Pavlína Burgerová. So zakrvaveným psíkom utekala k veterinárke. Podľa informácií redaktorky TV JOJ to však nie je jediný prípad, keď  mačky útočili. "Zo škôlky sme išli dieťa, pes a mačky vyštartujú po psovi. To som ešte nevidela, že takto to funguje v ríši zvierat, že mačka vyštartuje po psovi a nie pes po mačke," hovorí o nepríjemnom zážitku iná Pezinčanka.

Ďalšiu pani mačky napadli, keď išla von so psíkom a manželom. Nepríjemnú skúsenosť má aj Marek Noskovič, ktorému mačky napadli dcéru. "Jedna mačka od smetiaku, jedna mačka spod auta a zozadu, kvôli tomu, že išla so psom. Malý pes hľadal ochranu u gazdinej vyskočil na ňu na ruky. Tak mačky napadli aj psa, aj dcéru, vtedy mala 11 rokov," opísal situáciu vydesený otec. Mačky majú zrejmé v kríkoch pri plote mláďatá, ktoré sa snažia chrániť. Mesto už zasiahlo a mestskí policajti rozmiestnili klietky, do ktorých mačky odchytia. Odchyt túlavých zvierat patrí medzi povinnosti obcí a miest. Pokiaľ to nevedia vykonať vo svojej réžii, majú mať uzatvorenú zmluvu s odchytovou službou, ktorá je na to certifikovaná. "Tu by bol na mieste kastračný program, tak by sa to dalo korigovať, regulovať a nedochádzalo by k ich premnoženiu," myslí si o situácii veterinárka Bibiana Miklošovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy