Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nájomné byty nechcú ani Dúbravčania, ani noví nájomníci
Zdielať na

Nájomné byty nechcú ani Dúbravčania, ani noví nájomníci

BRATISLAVA / Bytové krivdy minulosti. Aj tak by sa dali nazvať 25-ročné ťahanice okolo zreštituovaných bytov, v ktorých ešte stále bývajú pôvodní nájomcovia. V januári primátor Bratislavy avizoval riešenie celého problému kúpou už existujúcich bytov, ale aj výstavbou nových - nájomných bytov v Dúbravke. Tie však nechcú ani obyvatelia Dúbravky a s takýmto riešením nie je spokojná ani väčšina nájomníkov, ktorí by sa do nich mali sťahovať.

"Pán primátor začína s výstavbou 15.2. keď veľmi dobre vie, že 16.2. predložím prelamovanie jeho veta. Pán primátor zabudol, že my sa spolupodieľame na rozhodovaní o meste," hovorí poslanec Juraj Káčer. "Tento projekt má riadne stavebné povolenie, podpísané priamo starostom mestskej časti Martinom Zaťovičom," vysvetľuje  Zuzana Onufer z oddelenia komunikácie a marketingu hlavného mesta Bratislava.

"V súčasnosti má pán primátor možnosť tieto byty nakupovať a nevidíme pádny dôvod, prečo by tu tie domy mali stáť," povedal starosta mestskej časti Dúbravka Martin Zaťovič. Budúce nájomné byty Dúbravčania evidentne nechcú, no toto riešenie sa nepozdáva ani tým, ktorí by v nich mali bývať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy