Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Poď sa vyblázniť na najfarebnejší beh tohto leta
Zdielať na

Poď sa vyblázniť na najfarebnejší beh tohto leta

BRATISLAVA / V sobotu, 6. augusta čaká Bratislavu najbláznivejší beh tohto leta. Prvý ročník podujatia Crazy Colors (Run and Be Happy) bude okrem Bratislavy aj v Poprade a Košiciach. Bežci pobežia na päťkilometrovej trati so štyrmi farebnými zónami.

"Zažite najšialenejšie bežecké podujatie, aké sa kedy u nás uskutočnilo," lákajú organizátori. Ako prvá si vyskúšajú podujatie Bratislavčania na Závodisku v Starom Háji. O dvanásť dní neskôr, 20. augusta bude beh v Poprade pred Aqua City Poprad. Farebné šialenstvo vyvrcholí 11. septembra v Košiciach. 

"Každý kilometer budú takzvané colour zóny, v ktorých na vás budú hádzať farby. Bežíte alebo chodíte päť kilometrov. Nie je to meraný pretek. Je to v podstate pretek o zábave," uviedol organizátor Peter Pukalovič. 

Mapa preteku v Bratislave na Dostihovej dráhe:

Jednoduchá očista

Farby, ktoré bežci budú mať a budú ich organizátori ohadzovať, sa dajú zmyť. Každý kilometer čaká bežcov jedna farebná zóna. "Sú to špeciálne farby zo zahraničia. Dajú sa očistiť veľmi jednoducho. V cieli je takzvaná cleaning zóna, kde vás vyfúkame. Je to prášok, čiže väčšinu prášku z vás sfúkne. Ak sa bežec spotí, tak to na ňom zostane," hovorí Pukalovič. 

Každý bežec dostane biele tričko a šatku. Farby nie sú zdraviu škodlivé a navyše sú ekologické. 

Na farebných stanovištiach budú aj hudobné pódiá. "Ten beh je o zábave, keď prídu bežci do cieľa, je tam párty," dodáva hlavný organizátor. 

Farebný beh je pre všetky vekové kategórie. Deti do šesť rokov to majú zadarmo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy