Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Gorila je najväčšia kauza od čias Mečiara, tvrdí Sulík
Zdielať na

Gorila je najväčšia kauza od čias Mečiara, tvrdí Sulík

Kauza Gorila stále neutícha. Informácie o údajnej korupcii u top politikov zdvihli opäť z nôh stranu Slobodu a solidarita. Jej podpredseda Ľubomír Galko tak podal v tomto prípade ďalšie trestné oznámenie. Práve on sa však neslávne preslávil kauzou odpočúvania.

Trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa na neznámeho páchateľa v súvislosti s medializovanou kauzou Gorila na Úrad boja proti korupcii podal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Trnkovi neverí

Podľa neho k zneužitiu došlo nekonaním v prípade závažných zistení pri použití informačno-technických prostriedkov týkajúcich sa korupcie a organizovanej kriminality. Galko poznamenal, že oznámenie podal na Úrad boja proti korupcii, ktorý spadá pod rezort vnútra, keďže je dôvera v ministra Daniela Lipšica "n-krát vyššia" než dôvera v bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Začalo sa stíhanie

Minister vnútra Daniel Lipšic dnes zriadil špecializovaný tím, ktorý sa bude zaoberať vyšetrovaním údajného spisu SIS. Sú v ňom 10 špičkoví vyšetrovatelia a kriminalisti. „Vyšetrovateľ dnes začal trestné stíhanie pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ktorého sa dopustili osoby podozrivé najmä zo zločinov korupcie a zneužívania právomocí verejného činiteľa,“ vyhlásil Lipšic.

Najväčšia kauza

Podľa predsedu strany Richarda Sulíka sú zverejnené dokumenty z zrejme najväčšou kauzou, akú politická scéna na Slovensku zažíva od čias Vladimíra Mečiara. Práve za takúto kauzu však médiá iba pár týždňov dozadu označili podozrenia, že Ľubomír Galko vtedy ešte ako minister obrany, zneužíval Gorily vojenskú tajnú službu na politické účely.

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy