Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Trapas pred Európou. Slovensko stratilo 500 000 € od únie
Zdielať na

Trapas pred Európou. Slovensko stratilo 500 000 € od únie

Poriadny trapas pred svetom! Takmer pol milióna eur, ktoré Európska komisia posielala na Slovensko ako odvody za svojich slovenských pracovníkov, sa stratili. Záhadnou kauzou sa už zaoberajú muži zákona...

Platby na Slovensko síce mali doraziť, no na účet Sociálnej poisťovne už nie. Financie mizli v rokoch 1999 až 2003. Prípadom sa vlani začala zaoberať slovenská aj bruselská polícia.

Bez obvinení

"Úrad boja proti korupcii v spolupráci s Európskym úradom pre boj proti podvodom vyšetruje prípad v súvislosti s platbami kancelárie Delegácie Európskej komisie na Slovensku, ktoré neprišli do Sociálnej poisťovne," potvrdila hovorkyňa polície Denisa Baloghová Hospodárskym novinám, ktoré o kauze informovali.  VIAC ČÍTAJTE TU.

Keďže na účet Sociálnej poisťovne peniaze neprišli, vlani žiadala, aby Brusel zaplatil pohľadávku 455 000 eur. Tieto peniaze už komisia poisťovni po dohode poslala. Európskej komisii však vznikla škoda presahujúca 900 000 eur.

Trapas s eurofondmi

Na pohľadávku sa totiž nabalili aj penále v rovnakej výške, ktoré zatiaľ Brusel neuhradil. K obvineniam zatiaľ nedošlo. Nejde pritom vôbec o prvý trapas ohľadne európskych peňazí. Slovensko sa neslávne naposledy zviditeľnilo aj minulý rok v septembri.

Vtedy prepukol škandál pre čerpanie eurofondov. Polícia pre podozrenie z korupcie vtedy zadržala 6 ľudí. Traja pritom boli zamestnancami ministerstva práce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy