Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Luníku IX. vypli elektrinu, Rómovia napadli policajtov
Zdielať na

Na Luníku IX. vypli elektrinu, Rómovia napadli policajtov

Na Hrebendovej ulici v košickej mestskej časti Luník IX. vypli obyvateľom elektrinu. A to potom, ako Rómovia napadli pracovníkov elektrární a policajtov! Situácia na sídlisku bola podľa očitých svedkov viac ako napätá...

Skupina Rómov napadla pracovníkov elektrární a 16 príslušníkov mestskej i štátnej polície, pričom jeden bol ľahko zranený.

Čierny odber elektriny

„Skutočne sme na Hrebendovej vypli elektrinu. Pri kontrole sa našli načierno urobené vedenia. Zajtra (v piatok) sa stretneme s predstaviteľmi samosprávy tejto mestskej časti a potom sa rozhodne o ďalšom postupe,“ povedala zástupkyňa primátora Košíc Renáta Lenártová.

Na Luníku IX boli v lete vybudované nové, núdzové rozvody. Každý byt má vonku istič. „Všetci tamojší obyvatelia si musia uvedomiť, že každý musí dodržiavať zákony,“ zdôraznila Lenártová.

Dlh? 67- tisíc €

V novembri na Hrebendovej ulici ľudia odobrali viac energie ako zaplatili. Rozdiel predstavoval 10 000 eur. Celkový dlh od zavedenia nového spôsobu odberu sa vyšplhal až na 67 000 eur.

Podľa Lenártovej dlh mohol vzniknúť len čiernymi odbermi elektriny, alebo nedôslednosťou poslancov. Denné platby za elektrinu totiž vyberali poslanci miestneho zastupiteľstva a mali zapínať elektrinu iba tým, ktorí si zaplatili. Platba je šesť eur na jeden deň a byt.

„Od prvého decembra to robia už pracovníci bytového podniku a elektrárni, ktorí zapájajú a odpájajú elektrinu podľa toho, kto si jej odber preplatil,“ informovala Lenártová a uviedla, že ďalší dlh už nevznikal. Práve dôslednosť pracovníkov bytového podniku a mestskej polície vyvolala búrku nevôle.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy