Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Odporúčanie odborárov? Tvárte sa, že ste v strese
Zdielať na

Odporúčanie odborárov? Tvárte sa, že ste v strese

Odborári už dnes vedia, že lekári budú po 1. decembri v strese. A tak tým, ktorí sú vo výpovediach pripravili rovno aj tlačivo. O tom, že sú v strese a nemôžu pracovať. Hoci je ich nemocnica v núdzovom stave. Obdorárski bossovia odporúčajú navštíviť ambulanciu akéhokoľvek lekára - špecialistu.

Budú nás prosiť, aby sme sa vrátili späť. Aj takto povzbudil lekárov na internetovej stránke združenia jeho šéf Marián Kollár.

Kollár vie, že budú v strese

Hoci sám nepodal výpoveď, pretože nepracuje v nemocnici a má súkromnú eseročku, kolegov žiada, aby výpovede nesťahovali.

Ak ich po 1. decembri povolajú do služby, majú tvrdiť, že nemôžu pracovať, lebo sú v strese. "Ak potrebuješ navštíviť psychiatra, či iného odborníka na stres, žalúdočné vredy, hnačky, očné choroby, neváhaj a obráť sa na najbližšieho lekára," odporúčajú odborári.

Sme nenahraditeľní, hrdia sa lekári

Viacerí z lekárov, ktorí sú v končiacej výpovednej lehote, nenastúpili dnes do práce pre chorobu. S takýmto vysvetlením prišli odborári. "Viacerí sa liečia doma, počty vám nepoviem, ale sú vysoké," povedal Jozef Baláž z Banskej Bystrice. Podotkol, že na zdraví lekárov sa asi podpísalo mrazivé počasie na utorkovej protestnej akcie.

"Sme nenahraditeľní," napísal na sociálnej sieti podpredseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský s tým, že ak 1 600 lekárov vo výpovedí dnes vydrží, vyhrá. Vláda im ponúkla zvýšenie platu o v priemere 300 €, oni chcú 707 €. „Nechcem, aby zostali doma nezamestnaní, verím, že sa dohodneme a výpovede stiahnu,“ povedal minister zdravotníctva Ivan Uhliarik.

Takto videli situáciu v teréne štáby TV JOJ. Pozrite si aktuálne reportáže z dnešného popoludnia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy