Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lekár burcoval kolegov, prezradil zdravotný stav politikov!
Zdielať na

Lekár burcoval kolegov, prezradil zdravotný stav politikov!

Prekročili hranice?! Lekárom vo výpovediach sa máli 300 € a nenastúpili do práce. Odvahu si dodávajú aj písomne. Tak, ako lekár z bratislavskej traumatológie Peter Malinovský. Ten rozposlal podrobnosti z ošetrenia premiérky Ivety Radičovej a prezidenta Ivana Gašparoviča. Informoval o tom Nový Čas.

"Na to sme mu dobrí, čo? Vravím vám, už sú tesne pred infarktom." Aj toto napísal doktor Malinovský v e-mailom svojim kolegom 23. novembra. Získal ho denník Nový Čas.

Napísal, prečo prišli do nemocnice...

Traumatológ na Klinike úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice v Bratislave podrobne informoval nielen o zdravotných problémoch Ivety Radičovej, ktorú v nemocnici ošetrovali. Prezradil aj to, že ošetrovali prezidenta Ivana Gašparoviča pre údajné problémy s chrbticou.

Tie Prezidentský palác poprel, potvrdil však nedávnu návštevu nemocnice na Kramároch. "Považujeme za neprípustné, aby lekár zverejňoval osobné údaje pacientov a porušoval lekárske tajomstvo, a to bez ohľadu na to, či ide o prezidenta, premiérku, alebo inú osobu, reagoval hovorca prezidenta Marek Trubač.

Podobne reagovala aj Iveta Radičová. „Som rozhorčená, keď niekto zverejní informácie o mojom zdravotnom stave,“  povedala Novému Času.

Lekári neprišli do práce

Kritický stav nastal v nemocnici v Liptovskom Mikuláši, kde dnes lekári nenastúpili do práce. Na brífingu o tom informoval minister zdravotníctva Ivan Uhliarik. Podľa neho do tejto nemocnice už smerujú náhradní lekári z Ružomberka a časť pacientov presúvajú do iných nemocníc. V ostatných zdravotníckych zariadeniach je podľa ministra situácia stabilizovaná.

Do práce ale nenastúpili aj lekári vo výpovediach v Banskej Bystrici či Bratislave. Keďže ignorujú ústavný zákon o výnimočnom stave, hrozia im pokuty a trestné stíhanie. Podrobnosti v reportáži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy